El kell tűnnie a jelenlegi elitnek a teniszből, hogy a többi játékos végre kibújhasson az árnyékukból

shadow

2018-ban folytatódott az a már évek óta tartó "időutazás", aminek köszönhetően a tenisz még mindig és már megint ugyan azokról a játékosokról: Roger Federerről, Rafa Nadalról és Novak Djokovicról szólt. Az ATP-világbajnoksággal lezárult szezonról Szántó Petrával beszélgetett a Klubrádió adásában Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel.

Időutazásnak amúgy Petra nevezte ezt a trendet, arra utalva, hogy papíron már egyáltalán nem a harminc pluszos Grand Slam-bajnokok idejét kellene élnünk. És hiába tűnnek fel és csillannak meg időnként fiatalabb tehetségek, abban a beszélgetés résztvevői egyetértettek, hogy még mindig nem tudjuk azt mondani, hogy látható jelei lennének egy generációváltásnak. A generációváltáshoz, vagy legalábbis annak megkezdéséhez szükség lenne egy új és fiatal GS-győztesre.

Szó volt arról is, hogy idén Djokovic is képes volt azt megcsinálni, amit előtte Federer és Nadal is véghezvitt, azaz visszajött egy olyan hullámvölgyből, ami akár a karrierje végét is jelenthette volna. Épp ezért, Petra szerint nehéz elképzelni azt, hogy náluk hármójuknál jóval nagyobb teniszezők lesznek majd a következő évtizedekben.

A női teniszben viszont idén ismét négy különböző bajnokot avattak a négy Grand Slamen, közül hárman ráadásul karrierjük első GS-trófeáját ünnepelhették. Ennek kapcsán a beszélgetés kitért arra, hogy vajon ki lehet Serena Williams utódja, hogy ki lesz a közeljövőben a női tenisz arca. 

Babos Tímea kapcsán, aki idén párosvilágelső lett, Grand Slamet nyert és megvédte világbajnoki címét, arról kérdezték Petrát a műsor házigazdái, hogy mennyire lehet valaki sztárjátékos a női mezőnyben akkor, ha elsősorban párosban sikeres, illetve, hogy az edzőváltás hogyan hathat a magyar játékos jövőjére. 

Ezt az adást azért is érdemes meghallgatnotok, mert arról is szó volt benne, hogy a későn érő típusú játékosok hogyan tudnak érvényesülni a jelenlegi mezőnyben, hogy a versenynaptár összeállítása hogyan lett kulcsfontosságú a legsikeresebb teniszezők karrierjének megnyújtásában, hogy hogyan halad a vérfrissítéssel az ATP és hogy mit lehet a magyar tenisz legsikeresebb éve kapcsán mondani a teniszszövetség körül kialakult konfliktusok kapcsán.

Ahogy azt már megszokhattátok, ha épp nem érnétek most rá meghallgatni a beszélgetést, le is tölthetitek a Soundcouldról és elmenthetitek későbbre! Jó szórakozást!