Murray és Lendl szakítása csak átmeneti volna?

shadow

A korábbi világelső, Andy Murray pénteken jelentette be, hogy ő és mestere, Ivan Lendl befejezik az együttműködést. Immáron másodszor.

A skót hangsúlyozta, hogy közös megegyezésről van szó, és Lendl is azt írta később, hogy "Minden jót kívánok, Andy-nek. Remek volt a közös munka veled."

Először 2012 és 2014 között dolgoztak együtt, amikor is egy rendkívül sikeres időszakot éltek meg közösen, ezt követően álltak újra össze 2016-ban.

"Komoly sikereink voltak, és nagyon sokat tanultunk, mint csapat. Most arra koncentrálok, hogy felkészüljek Ausztráliára azzal a csapattal, amelyik mellettem van, és, hogy visszatérjek a versenyzéshez." - nyilatkozta Murray.

A Pablo Carreno Busta elleni győzelmét követően Grigor Dimitrovot is megkérdezték a fejleményekkel kapcsolatban. A bolgár úgy véli, Murray és Lendl szétválása csak ideiglenes, szerinte simán van esély arra, hogy a jövőben ismét együtt dolgozzanak majd. A skót a legnagyobb sikereit Ivan irányításával érte el, a legutóbbi eredményes közös munkát pedig egy sérülés állította meg.

"Nem először mentek szét. Talán ez megint csak egy átmeneti dolog. Nem tudom, mi zajlik a csapatában" - mondta Dimitrov.

A bolgár nem gondolja azt sem, hogy Murray esetleg le akarná nyúlni az edzőjét. Grigor tavaly óta dolgozik azzal a Dani Vallverduval, aki gyerekkora óta ismeri Andy-t, és, aki korábban a skót munkáját is segítette.

dimivallverdu

Fotó: Twitter

"Nem aggódom amiatt, hogy elhívná Danit a csapatába" - mondta Dimitrov. "Csak a legjobbakat kívánom Andy-nek, remélem, gyorsan felépül. Hiányzik, hogy ellene játsszak, hogy ellene eddzek."

A mai napon egyébként este 9-től kezdődően a bolgár elődöntőt játszik Jack Sock ellen a világbajnokságon. Csoportjából rendkívül magabiztosan jutott tovább, Goffin és Carreno Busta ellen például csak két-két játékot bukott meccsenként. Az elődöntő győztese majd a Roger Federer-David Goffin találkozó továbbjutójával játssza a finálét.

 via