Murray-t megműtötték, hónapokig nem léphet pályára

shadow

Andy Murray hivatalos közösségi oldalain bejelentette, sikeres csípőműtéten esett át. A korábbi világelső még hónapokig nem léphet pályára, várhatóan a füves szezonra tér vissza.

A skót teniszező tavaly világelsőként vágott neki a szezonnak, de egész évben kisebb-nagyobb problémák hátráltatták. Wimbledonban még megpróbálta megvédeni címét, de Sam Querrey végül legyőzte a negyeddöntőben.

Murray a vereség óta nem játszott tétmeccset, úgy döntött fél évig pihenteti a sérült csípőjét. A visszatérés azóta sem sikerült, a fájdalmai nem szűntek meg, így nemrég bejelentette, visszalép az Ausztrál Opentől.

"Murray olyan szinten büntette a testét, hogy a vége nem lehetett más" | Hosszabbítás

A korábbi wimbledoni bajnok, Pat Cash elég sokkoló állítást tett a minap Andy Murray sérülésével kapcsolatban. Az ausztrál azt mondta ugyanis, hogy a skótnak mindkét csípőjével gondja van, és lehet, hogy mindkettőt műteni kell ahhoz, hogy azok ismét megfelelően működjenek. Murray, hat hónapnyi kezelés után azt remélte, a 2018-as szezont annak rendje és módja szerint el tudja kezdeni.

Már akkor sejteni lehetett, hogy a műtét elkerülhetetlen. A skót közleményéből kiderül, ezen már át is esett. Korábban arról írtunk, Murray csípőjének mindkét oldalával gondok vannak, végül azonban csak a jobb oldalát műtötték.

"A mai napon sikeres jobb oldali csípőműtéten estem át a melbourne-i St. Vincent kórházban. Szeretném megköszönni dr. John O'Donnellnek és a stábjának, hogy vigyáztak rám. Szeretnék a füves pályás meccsekre visszatérni. Köszönöm mindenkinek az elmúlt napok jókívánságait és a támogatást. Vissza fogok térni" - írja Facebook-oldalán.

Andy Murray

Today I underwent successful right hip surgery at the St Vincent Hospital in Melbourne. I'd like to thank Dr John O'Donnell and all of the staff for looking after me. I look forward to returning to...

A BBC szerint Murray hét-nyolc héten belül kezdheti meg a labdás edzéseket, és legkorábban 14 hét múlva léphet pályára tétmeccsen. Pontos dátumot nem jelölt ki a teniszező, aki azt nyilatkozta: nem fog elkapkodni semmit, csak akkor tér vissza, amikor már elég jól érzi magát.

"Akkor szeretnék visszatérni, amikor már egészséges vagyok, és készen állok a játékra. Nem akarok Brisbane-hez vagy New Yorkhoz hasonló szituációba kerülni, amikor nem voltam biztos abban, mennyire is vagyok fitt." Mint ismert, Murray a US Opent két nappal a verseny kezdete előtt adta fel.

Újságírói kérdésre azt mondta, bár egész karrierje során volt gondja a csípőjével, igazából a Stan Wawrinka elleni Roland Garros-elődöntő óta érez fájdalmat. Az őt operáló sebész szerint a műtét után jobb állapotban lesz a csípője, mint egy évvel ezelőtt volt, amikor még vezette a világranglistát.

Murray arról is beszélt, a visszatérését követően nem fog bevállalni annyi tornát mint régen. "Biztos vagyok abban, hogy nem vállalok be ugyanannyi tornát a világelsőség érdekében. Csökkentett naptárral fogok játszani, és főleg a Grand Slamekre és a nagy versenyekre koncentrálok a ranglistahelyezés helyett."

A britek első számú teniszezője azt is elmondta, Wimbledon óta a járás is nehezére esett, így a fájdalom a mindennapjaira is hatással volt. Azt is hozzátette: december 18-án már átesett egy kisebb műtéten, ami csökkentette is a fájdalmait. Murray hosszabb távú célja egyébként az, hogy idősebbik kislánya, Sophia lássa őt úgy teniszezni, hogy már meg is érti, mi történik a pályán.