Nadal: "Boldog vagyok, amikor jól szerepel egy versenyen"

shadow

Roger Federer idén januárban ismét ámulatba ejtette a világot, amikor immáron a 20. Grand Slam-címét gyűjtötte be Melbourne-ben.

A torna egyik legnagyobb vesztese a világelső, 16 major-trófeával rendelkező Rafael Nadal volt. Azzal, hogy a spanyol megsérült a Maric Cilic elleni negyeddöntőben, elvesztette esélyét arra, hogy megmérkőzhessen Federerrel, és esetleg kettőre csökkentse a hátrányát a GS-címek számában. Azzal pedig, hogy a svájci győzött Ausztráliában, a különbség, ahelyett, hogy csökkent volna, négyre nőtt.

Rafa egy nemrégiben adott interjúban megerősítette, hogy Roger győzelme után azonnal gratulált riválisának. A spanyol rendkívül szimpatikus gondolatokat közölt.

"Rögtön küldtem neki egy üzenetet. Általában személyesen szoktam, nem pedig nyilvánosan. Ráadásul Federerrel évek óta hihetetlenül jó a kapcsolatom. Nagyon örültem, hogy nyert. Gratuláltam, és azt mondtam neki, hogy mindig boldog vagyok, amikor jól szerepel egy versenyen. 

Mindig van olyan, aki többet ért el valamiben, mint te. Nem szabad hagyni, hogy ez csalódottsággal töltsön el. Sokkal fontosabb, hogy elégedett tudj lenni azzal, amit te elértél, mindaddig, amíg beleadsz mindent."

via