Nem Zverev lesz a meglepetésember

shadow

Nem túlzás, kaphatott volna könnyebb ellenfelet is Fernando Verdascónál Alexander Zverev, a római ezres verseny győztese. Arról Rafa Nadal is tudna mesélni, milyen, amikor egy jól játszó Verdával találkozik valaki egy GS első fordulójában - most már a fiatalabb Zverev-fivér is fog tudni.

A mérkőzés még hétfőn kezdődött, de akkor sötétedés miatt félbe kellett szakítani 6:4, 3:6-os állásnál az összecsapást. Akik a fiatal németnek szurkoltak, abban bízhattak, hogy keddre levetkőzi a jól látható idegességét, és jobb teljesítménnyel rukkol elő, mint a veterán spanyol - ez azonban csak álom maradt. Verdasco semmi esélyt nem hagyott Zverevnek, gyakorlatilag leütötte a pályáról ellenfelét, és bejutott a második fordulóba.

Ott lesz viszont a következő körben Nick Kyrgios, aki azok után győzte le három játszmában Philipp Kohlschreibert, hogy a római tornától csípősérülésre hivatkozva visszalépett. A 2015-ös bajnok Stan Wawrinka nem szép meccsen, de győzött szlovák ellenfelével szemben, míg Juan Martin del Potro is nagyon fontos sikert aratott: az argentin először nyert Garros-meccset 2012-es negyeddöntős menetelése óta - akkor emlékezetes meccsen, 2:0-s vezetésről kapott ki Roger Federertől.

Van Zvereven kívül más vesztese is a napnak: Konta Johanna továbbra is képtelen meccset nyerni a párizsi főtáblán: a 7. kiemelt brit a világranglistán mindössze 109., tajvani Hsieh Su-weitől kapott ki három szettben, így négy próbálkozásból négy vereségnél jár a párizsi Slamen. Sikerült viszont a javítás Madison Keys-nek, aki sorozatban négy meccset veszített el salakon, mielőtt ma legyőzte Ashleigh Bartyt.

Sajnos nem sikerült nyernie Babos Tímeának sem, a magyar lány Alizé Cornet-től kapott ki három játszmában. Reméljük, párosban jobban fog teljesíteni.