Nick, nyisd meg gyakrabban azt a csapot!

shadow

Nick Kyrgios pénteken olyat tett a pályán, amit karrierje során még nem sokszor. Ha egyáltalán.

A még mindig csak 22 éves ausztrál a héten Brisbane-ben teniszezik, és magyar idő szerint péntek hajnalban bejutott az elődöntőbe. Noha volt már ennél nagyobb dobása is életében, az nem sűrűn esett még meg vele, hogy egy 1:6 arányban elvesztett első játszma után végül a maga javára fordítson egy meccset.

Nem mintha nem lett volna meg ehhez minden adottsága már eddig is, az ok pusztán annyi, hogy ilyen esetekben általában már nem nagyon érdekelte semmi. Legkevésbé a meccs. Pláne nem egy olyan trükkös, ügyes kezű játékos ellen, mint amilyen Alexandr Dolgopolov.

"Bármilyen rosszul is hangzik, azt kell mondjam, hogy olyan vagyok, mint egy csap. Így működöm. Akkor nyitom meg, amikor akarom" - mondta Kyrgios a meccs után.

Felvetődik bennünk a kérdés, vajon miért nem nyitja meg gyakrabban? Vajon miért nem engedi, hogy a tehetsége ennél jóval többször utat törjön magának?

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ennek a fordításnak azért lehettek éppen előjelei. Az előző körben honfitársa, Matthew Ebden ellen is elbukta az első játszmát, igaz, azt jóval nagyobb küzdelemben. Akkor legalább már az első szettben is akart valamit.

Persze nem szeretnénk ebből a váratlan Kyrgios-húzásból messzemenő következtetéseket levonni, csupán annyit teszünk hozzá, hogy szívesen látnánk még ilyet tőle. Nem bánnánk, ha egy kicsit gyakrabban megnyitná azt a csapot.

Mondjuk legközelebb az elődöntőben Grigor Dimitrov ellen. Már csak azért is, mert alighanem szükség is lesz rá.