Pénzbüntetést ért Kyrgios legújabb hisztije

shadow

Az ATP szerdán bejelentette, pénzbüntetéssel sújtják Nick Kyrgiost, aki a shanghai nyitómérkőzésén összeveszett a székbíróval a tie-breakben, majd miután elveszítette azt, feladta a mérkőzését.

Mint arról mi is beszámoltunk, a 13. helyen kiemelt ausztrál idén sem tudott megfelelően viselkedni a kínai tornán, ezúttal a Steve Johnson elleni találkozóján nem tudta megőrizni a hidegvérét. Kyrgios elsősorban azért volt mérges a székbíróra, mert szerinte nem fegyelmezte eléggé a sokat mozgolódó közönséget.

A mérkőzést követően közösségi oldalain elnézést kért a közönségtől. A közleményben azzal védekezett, sérülés és betegség is hátráltatta a találkozón.

Nick Kyrgios

Just a little something to explain what happened today in Shanghai... #Sorry

"A meccs előtti 24 órában gyomorproblémákkal küzdöttem, és ugyan próbáltam felkészülni, az első pillanattól jól látható volt, hogy szenvedek a pályán. A mai edzésen a vállam is megfájdult, ami nyilvánvalóan nem segített. Az elveszített első szett után erőm sem maradt a folytatáshoz, mivel nem sokat ettem aznap."

Kyrgios azonban nem jelent meg a visszalépések utáni kötelező orvosi vizsgálaton. Az ATP szabályai szerint, ha egy játékos feladja a mérkőzését, át kell esnie egy ellenőrzésen, hogy megvizsgálják a sérülést. Mivel ezt elmulasztotta, az ATP elvette tőle az első körös szereplésért járó 21,085 dolláros pénzdíjat. Sportszerűtlen viselkedésért további 10 000 dolláros bírságot is kapott.

Az ausztrál egyébként a párosok küzdelmétől is visszalépett.

via new york times