Pepe Imaz boldog emberré tette Novak Djokovicot

shadow

Gebhard Gritsch számára nagyon más volt az elmúlt két hónap, mint az azt megelőző nyolc év.

Áprilisig Novak Djokoviccsal utazott szerte a világban, a szerb erőnléti edzőjeként, azóta viszont kedvére pihenhet és lógathatja a lábát. Nole ugyanis menesztette őt is, Marian Vajdával és Miljan Amanoviccsal együtt.

Djokovic a Garros alatt Andre Agassival dolgozott, de a tervek szerint egy főállású edzőt is szerződtet majd. Az egyik szerb oldal úgy tudja, hogy az új mester akár Radek Stepanek is lehet. A team állandó tagja még Pepe Imaz, akit a média és a drukkerek is keményen támadtak az elmúlt hónapokban.

Gritsch azonban rendkívül pozitív véleménnyel van Imazról.

"Ő nem egy őrült guru. Ő egy olyan valaki, akinek nagyon komoly értékei vannak, és aki folyton próbál másoknak segíteni. Abba most nem fogok belemenni, hogy edzőként milyen, mert nem ez a lényeg. Sok embernek segített már, és segít a mai napig. Ő egy hihetetlenül jó ember. Van egyébként Marbellán egy Imaz-vezette teniszakadémia, ahol Novak is nagyon sokat edz."
"Nole egyébként sokkal kiegyensúlyozottabb, nyitottabb és elfogadóbb lett általa. Sokkal pozitívabb, sokkal inkább élet-igenlő, amióta vele dolgozik. Az együttműködésük hatására Novak egy boldog ember lett."

imaz

Fotó: Europress/AFP

A fitnesz-szakember szerint Djokovic azon dolgozik, hogy megpróbálja a profi karrierjét összehangolni a magánéletével.

"Egy élsportolónak szükségszerűen önzőnek kell lennie, és nem tölthet sok időt olyasmivel, ami nem a teljesítményének a javulását célozza. Nyilvánvaló, hogy ez a család és az egyéb társas kapcsolatok számára nem éppen ideális. Ő most eljutott arra a pontra, hogy egyszerre akarja mindkettőt. Jó sportoló is akar lenni, aki ugyanakkor élvezni is képes az élet nyújtotta örömöket. Jobb ember akar lenni. Ezt is, mint minden mást az életben, nagyon komolyan veszi, és nagyon alaposan és aprólékosan végzi."

Gritsch a Djokoviccsal való együttműködésről a legnagyobb elismeréssel beszélt.

"Lenyűgöző volt látni, ahogy képes volt motiválni magát minden egyes nap. Nagyon ritka az olyan ember, aki képes ennyire intenzíven és tudatosan élni. Ő volt a legjobb tanítvány, akivel valaha találkoztam. Kíváncsi volt, a szó legjobb értelmében."
via