Piros Zsombor: "Ennyire magabiztosan aligha kezdtem mérkőzést"

shadow

Piros Zsombor idén szabadkártyával indulhatott az Ausztrál Open selejtezőjében a felnőttek között, és az első fordulóban meccslabdákat hárítva verte a világranglistán 180. helyen álló argentin Facundo Bagnist.

Az Ausztrál Open junior bajnokát a mérkőzés után kérdeztük az élményeiről.

Milyen volt junior bajnokként visszatérned Melbourne-be, és életed első felnőtt Grand Slam selejtezős meccsét lejátszanod?

"Deja vu érzés töltött el. Olyan volt, mintha hazai pályán játszanék. Természetesen a junior versenyzőkkel nem is lehet összehasonlítani a felnőtteket. Sokkal nehezebb. Egyébként ez a kedvenc Grand Slamem, és imádok itt lenni. Szeretnék minél több napot itt tölteni, mint versenyző"

Öt meccslabdát is hárítottál. Milyen mérkőzés volt az argentin ellen?

"Megleptem magamat a meccs elején, mivel ennyire magabiztosan aligha kezdtem mérkőzést. Várható volt, hogy nem fogom tudni ezt a magas szintet tartani, de nem volt gond. A szervám, amikor működött, nagyon sok ingyen pontot szereztem belőle. Sokszor jól jött. Próbáltam a meccs közepétől lerövidíteni a pontokat, mert ő egy salakjátékos, aki órákig bírja húzni a keresztet és abba megvert volna.  A döntő szettbe minden pontot megbecsültem, mert tudtam, hogy simán kikaphattam volna. Inkább örültem, hogy még a pályán lehetek."

Sikerült kiküzdenem ezt a győzelmet. Nagyon örülök, nagy meccs volt. Most pihenek és regenerálódom a következő összecsapásra a 107-dik Fratangelo ellen. Roppant nehéz dolgom lesz."

Piros Zsombor már az új-kaledóniai Challenger-tornán megmutatta, hogy 18 évesen is képes felvenni a versenyt a felnőttekkel, mivel akkor az első fordulóban azt a francia Julien Benneteaut győzte le, aki 2014-ben a 25. helyen is volt a világranglistán, és jelenleg az 58-dik.

A folytatásban Zsombor ellenfele a negyedik kiemelt, 24 éves Bjorn Fratangelo lesz, aki a selejtező első fordulójában honfitársát, Mitchell Kruegert verte 7:6, 6:3-ra.

Az amerikai tavaly füvön elődöntős volt Newportban egy ATP 250-es versenyen. A budapestiek pedig még tavaly áprilisból emlékezhetnek rá, mivel hazánkban is megfordult, és Gilles Simont legyőzve a második fordulóig jutott. Grand Slam-tornákon 10 mérkőzést játszott karrierje során, amelyből kettőt nyert meg. Tavaly Melbourne-ben a főtáblán Noah Rubin ellen öt játszmában kapott ki az első fordulóban.

Összességében nézve nem reménytelen Zsombor helyzete, és az előző hetek formáját tekintve, junior bajnokunk ismét meglepetést okozhat. Hajrá!