Pouille - Lopez döntő lesz Stuttgartban

shadow

Lucas Pouille idei harmadik ATP-döntőjét játssza vasárnap, miután 7:6, 7:5 arányban legyőzte honfitársát, Benoit Paire-t a stuttgarti torna elődöntőjében.

A 23 éves francia 13 ászt ütött a meccsen, két break-labdával szembesült, melyeket sikerült is hárítania. A holnapi lesz pályafutása ötödik fináléja; az eddigi négyből kettőt nyert meg, egyet tavaly Metzben, valamint egyet Aljaz Bedenét legyőzve idén Budapesten. Korábban a  tornán voltak Pouille-nak kemény pillanatai. A német Jan-Lennard Struff ellen az első körben például meccslabdát hárítva tudott csak nyerni.

"Hihetetlenül kemény meccs volt, de szerencsére jól játszottam" - mondta az elődöntőt követően. "A fontos pontoknál magabiztos tudtam maradni."

Ellenfele a fináléban majd Feliciano Lopez lesz. A spanyol ugyanis a balkezesek elődöntőjében, óriási csatában 6:7, 7:6, 7:5 arányban legyőzte Mischa Zverevet.

A holnapi lesz Lopez első idei döntője. A finálékban egyébként nem áll jól, 5-11 a mérlege. Legutóbb Los Cabosban döntőzött tavaly augusztusban, akkor Ivo Karlovictól kapott ki. Másik tavalyi fináléját azonban megnyerte Gstaadban Robin Haase ellen.

"A meccs az elejétől a végéig iszonyatosan szoros volt" - mondta Lopez. "Csak az utolsó gémben voltam képes egy rendes fogadójátékot játszani."

Pouille és Lopez egymás elleni mérlege 1-1. Tavaly játszották mindkét meccsüket, Bécsben a spanyol, míg a párizsi ezres versenyen a francia győzött.