Radwanska a negyedik

shadow

Agnieszka Radwanska jutott be negyedikként a szingapúri WTA-világbajnokság elődöntőjébe. A lengyel lány ugyanis 7-5 6-3 arányban legyőzte a cseh Karolina Pliskovát a Fehér Csoport utolsó meccsén. A címvédő 78 perc alatt intézte el a US Open idei döntősét, ami egyben azt is jelenti, hogy a világelső Angelique Kerberrel játszhat majd azért, hogy 2015 után ismét ott legyen a fináléban.

A Roland Garros-bajnok Garbine Muguruza megmentette a vb-jét, ugyanis a mai utolsó fordulóban megszerezte első győzelmét, a továbbjutást már korábban kiharcoló Svetlana Kuznetsova ellen. A spanyol lány ennek ellenére, korábbi két vereségének köszönhetően, nem jutott tovább a csoportból.

Kuznetsova, aki az utolsó pillanatban, a moszkvai torna megnyerésével vívta ki a vb-indulás lehetőségét, a szlovák Dominika Cibulkovával játszik majd a fináléba kerülésért.

Radwanska az első körben meccslabdáról szenvedett vereséget Kuznetsova ellen, úgyhogy már a torna elején látszott, hogy nincs rossz formában. Ezt követően legyőzte Muguruzát, ma pedig zsinórban a hetedik meccsét is megnyerte Pliskova ellen, ráadásul ezt is, csak úgy, mint az előző hatot, két szettben.

"Elképesztő teniszt játszik az idén" - mondta Radwanska, amikor Kerberről kérdezték. A lengyel lány egyébként 6-5-re vezet kettejük összevetésében, igaz, amióta a német Grand Slam-győztes, még nem játszottak egymással. "Minden borításon iszonyatosan jó. Nincs semmi veszítenivalóm, de 200%-ot kell nyújtanom, hogy le tudjam győzni őt."

Ami Kuznetsovát illeti, nagyon sok mérkőzést játszott az utóbbi időben, hogy egyáltalán ott lehessen a vb-n. Lehet, hogy egy kicsit ez most visszaütött Muguruza ellen. A 6-3 arányban megnyert első játszma után ugyanis a spanyol lány 6-0, 6-1-gyel fordított. Igaz, a meccs utáni nyilatkozata arra enged következtetni, hogy talán tudatosan is visszafogta magát.

"Nagyon keményen kell tolni, hogy az ember elmenjen a határig. Ezt én holnap akarom megtenni" - mondta Kuznetsova.

Fehér Csoport (*Q - továbbjutott)
WinsSets won-lostGames won-lost
1. Svetlana Kuznetsova - Q*25-438-45
2. Agnieszka Radwanska - Q*25-242-32
3. Karolina Pliskova13-541-43
4. Garbine Muguruza13-538-38

Vörös Csoport (*Q - továbbjutott)
WinsSets won-lostGames won-lost
1. Angelique Kerber - Q*36-139-27
2. Dominika Cibulkova - Q*13-433-36
3. Simona Halep12-427-31
4. Madison Keys12-424-29
via