Schiavone befejezi

shadow

Francesca Schiavone, miután vereséget szenvedett a hobarti tenisztorna első fordulójában, bejelentette, hogy az idei lesz az utolsó szezonja a Tour-on.

A Jana Fett ellen 6:3, 6:2 arányban elveszített meccs után Schiavone a következőket nyilatkozta:

"Túl sokat hibáztam és nagyon nehezen találtam a ritmust."

A Roland Garros 2010-es bajnoknője már húsz éve a mezőny egyik legkarizmatikusabb egyénisége. Az elmúlt időszakban azonban a motivációja érthető módon lassan csökkenni kezdett, és a teste is egyre nehezebben viselte már a megpróbáltatásokat. Így aztán nem volt különösebben meglepő, hogy kitűzte visszavonulása tervezett időpontját. A 36 éves, egykori világranglista-negyedik olasz úgy döntött, a szezon végén fejezi be aktív pályafutását.

"Ez az utolsó évem profi teniszezőként, ezért is vagyok dühös, hogy nem tudtam a legjobbamat nyújtani" - folytatta Schiavone. "Az idén mindent bele akarok adni, amit csak megtanultam az elmúlt 19 évben. Úgy érzem, elérkezett az idő, úgyhogy meg kellett hoznom ezt a döntést. De függője vagyok ennek a sportágnak, imádok játszani."

Schiavone párosban is kiesett a francia Pauline Parmentier oldalán, így most már gőzerővel az Ausztrál Openre koncentrál.

"Most megyek Melbourne-be, ahol remélem, megtalálom a játékomat."

via