Serena Williams: Fáj, hogy a nővérem nem tud visszajönni a gyilkosa jó magaviselete ellenére sem

shadow

Bő két héttel ezelőtt Serena Williams pályafutása egyik legnagyobb vereségét szenvedte el Konta Johannától a San Joséban megrendezett torna első fordulójában. Nem sokkal azelőtt azonban, hogy pályára lépett volna ezen a napon, a korábbi világelső egy számára rendkívül felkavaró hírről értesült. 

Williams a Time magazinnak nyilatkozott arról, hogy 10 perccel a Konta elleni meccse előtt tudta meg, hogy nővére, Yetunde Price gyilkosát szabadlábra helyezték.

"Egyszerűen képtelen voltam ezt kiverni a fejemből" - mondta Serena, aki végül mindössze 52 perc alatt, 6:1, 6:0 arányú vereséget szenvedett. 

"Rengeteg minden van a fejemben" - nyilatkozta még közvetlenül a vesztes meccs után. "Nincs most időm arra, hogy megrendüljek egy vereség miatt, ami nyilvánvalóan akkor jött, amikor nem voltam a legjobb passzban. Amikor kinn voltam a pályán, harcoltam. Ez minden, amit mondhatok."

Williams akkor tudta meg, hogy Robert E. Maxfieldet szabadlábra helyezték három évvel teljes büntetésének lejárta előtt, amikor a meccs előtt ránézett a telefonján az Instagramjára. Maxfieldet azért ítélték börtönre, mert 2003-ban halálos lövést adott le az akkor 31 éves Price-ra, egy háromgyermekes édesanyára.

"Iszonyú nehéz volt, mert csak a gyerekeire tudtam gondolni. Hogy mennyit jelentenek nekem, és, hogy mennyire szeretem őket."

"Bárhogyan is, a nővérem nem fog tudni visszajönni a gyilkosa jó magaviselete ellenére sem. Nagyon nem fair, hogy neki már sosem lesz lehetősége arra, hogy megöleljen engem."

Serena a megbocsájtás fontosságáról is beszélt, ugyanakkor hozzátette:

"Még nem tartok ott. Szeretném, ha a gyakorlatban is működne már, amit hangoztatok, és amit a kislányomnak is tanítok. Meg akarok bocsájtani. Képes akarok lenni rá. És képes is leszek."
via