Sharapova bejelentette visszatérésének időpontját

shadow

Maria Sharapova bejelentette, az április 26-án kezdődő stuttgarti Porsche Grand Prix-n tér vissza a teniszpályára 15 hónapos, dopping miatti eltiltása után.

A 29 éves, korábbi világelső oroszt meldoniumhasználat miatt eredetileg két évre tiltották el még tavaly márciusban. Ezt követően fellebbezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon, amely októberben 15 hónaposra mérsékelte az eltiltását.

A torna maga két nappal azelőtt kezdődik, hogy lejárna az eltiltása, addig nem is edzhet a helyszínen, de vélhetően megállapodott a szervezőkkel, hogy az első körös meccsét majd csak a harmadik napra teszik be - erre azért is van jó esély, ugyanis a Porsche az orosz egyik fő szponzora, így nyilván tud némi hatással lenni arra a tornára, amelynek ő a névadója, és amelyen minden évben egy autót ad a győztesnek... :)

Sharapovának egyébként az eltiltása miatt nincs aktív ranglistás helyezése, így csak a szervezők szabadkártyájával vehet részt a versenyen, de amekkora név ő a női teniszben (ötszörös GS-győztes), nem valószínű, hogy bármelyik nagy torna szervezői ne adnák meg neki a lehetőséget az indulásra, ha kéri.

"Nem is lehetnék boldogabb, mint hogy az első meccsemet az egyik kedvenc tornámon játszhatom. Alig várom, hogy találkozhassak a szurkolóimmal, és visszatérhessek ahhoz, amit a világon mindennél jobban szeretek" - mondta az orosz.

Sharapova - aki 2012 és 2014 között sorozatban háromszor nyerte meg a stuttgarti versenyt - legutóbb a 2015-ös Ausztrál Open negyeddöntőjében lépett pályára, amikor kikapott Serena Williamstől.