Sharapova és Azarenka korábbi edzőjével dolgozik tovább Konta

shadow

Konta Johanna megerősítette, hogy a 2018-as szezonban Michael Joyce lesz az edzője. Az amerikai edző korábban Maria Sharapova és Victoria Azarenka oldalán is dolgozott.

A világranglista 9. helyén álló brit teniszező alig egy évnyi közös munka után, októberben fejezte be az együttműködést Kim Clijsters korábbi edzőjével, Wim Fissette-tel, így egészen mostanáig nem volt mellette főállású edző.

"Nagy örömmel jelenthetem be, hogy Michael Joyce csatlakozik az edzői stábomhoz 2018-ban" - írta a teniszező közleményben.

"Michael fantasztikus edző, nagyszerű szakmai háttérrel. 2017 is fantasztikusan alakult, de úgy érzem, még sok minden van hátra. Az első közös tornánkra Brisbane-ben kerül sor, a tervek szerint Michael egész évben ott lesz velem."

Joyce 2004 és 2011 között Maria Sharapova edzője volt, együttműködésük során az orosz teniszező első helyre jött fel a világranglistán, közben két Grand Slamet is nyert, 2006-ban a US Opent, 2008-ban az Ausztrál Opent.

Konta 2017 első felében remekül játszott, az évet tornagyőzelemmel kezdte (Sydney), az Ausztrál Openen negyeddöntős volt, Miamiban 1000-es versenyt nyert, majd Wimbledonban egészen az elődöntőig menetelt.

A US Openen azonban már rögtön az első fordulóban kiesett, és a szezon hátralévő részében mind a három mérkőzését elveszítette. Korábbi edzője, Wim Fissette egyébként Angelique Kerber munkáját segíti a továbbiakban.

via wta