Sharapova: "Serena azért utál engem, mert hallottam őt sírni"

shadow

Maria Sharapova megdöbbentő részleteket hozott nyilvánosságra a hamarosan megjelenő könyvéből. A korábbi világelső a PEOPLE magazinon keresztül osztott meg néhány érdekességet.

Az orosz többek között kitért Serena Williamsszel való kapcsolatára. Sharapova szerint az ő fagyos viszonyuk egészen a 2004-es wimbledoni tornáig nyúlik vissza, ahol a döntőben, óriási meglepetésre két szettben legyőzte az amerikait.

"Amikor a meccsnek vége lett, Serena megölelt engem, és valami olyasmit mondott, hogy 'Szép munka!' és mosolygott" - írja Sharapova. "Aztán azt hallottam, hogy ordítva sír az öltözőben. Torkaszakadtából zokogott. Én olyan gyorsan kijöttem onnan, ahogy csak bírtam. De ő tudta, hogy én ott voltam."

Serena és MaSha összesen 21-szer játszottak egymás ellen. Az amerikai masszívan, 19-2 arányban uralja kettejük párharcát. Az orosz a könyvében leírja, hogy ő őszintén úgy gondolja, Serena a 13 évvel ezelőtti wimbledoni meccsük óta utálja őt. MaSha azt is állítja, hogy Williams egyszer azt mondta, amikor róla beszélt, hogy 'soha többé nem fogok kikapni attól a hülye k****tól' "

"Úgy gondolom, Serena részben azért utál engem, mert egy vékonyka lányként meglepetésre megvertem őt Wimbledonban. De még ennél is jobban utál azért, mert hallottam őt sírni az öltözőben. Nem sokkal a torna után hallottam, amint azt mondja egyik barátjának, hogy 'soha többé nem fogok kikapni attól a hülye k****tól' "

serenamaria2

Fotó: Europress/AFP

Akár volt zokogás, akár nem, akár elhangzott a fenti mondat, akár nem, az tény, hogy bár Sharapova 2-1 arányban még vezette kettejük mérlegét, a 2004-es vb-döntő után egyszer sem tudta megverni Williamst.

Létezhet tehát akkora pofon, amire egy olyan elképesztő ego, kérlelhetetlen akarat és mérhetetlen belső erő, ami Serenának van, úgy reagál, ahogy reagált. Úgy, hogy elérte, hogy a potenciális rivális több, mint egy évtizeden keresztül szinte hozzá sem tudott szagolni a meccseikhez. Gyakorlatilag a földbe döngölte Sharapova egóját és porrá zúzta a hitét.

Mert akkor, ott eldöntötte.

És akkor, ott talán azt is eldöntötte, hogy mindenki mással szemben is megfogja majd a párharc elejét, és, hogy senkinek nem engedi meg még egyszer azt, amit Sharapovának 2004-ben, Wimbledonban. Petra Kvitova ellen például hozta az első öt összecsapást, Victoria Azarenka ellen pedig 12-1-gyel nyitott.

Hogy ez így volt-e, azt talán egyszer majd Serena könyvéből megtudjuk.

Sharapova könyve, ‘Unstoppable: My Life So Far’ címmel a US Open után, szeptember 12-én jelenik majd meg.

 

(részben via)