Sock: "Nyomás nélkül utazhatok Londonba"

shadow

Jack Sock hihetetlenül boldog. Naná, már hogyne volna az!? Vasárnap megnyerte pályafutása negyedik ATP-tornáját, melyek közül ráadásul egyértelműen ez a legértékesebb. Nem csak azért, mert a párizsi egy 1000-es verseny, hanem azért is, mert világbajnoki indulást ért.

"Ez egy csodálatos vasárnap. Sőt, az egész hét csodálatos volt" - mondta Sock a finálé után. "Nehéz beszélni arról, amit érzek, ráadásul még fel sem fogtam igazán. Az első meccsemen borzasztó pozícióban voltam..., ehhez képest most itt van ez a trófea, ez egészen hihetetlen. Büszke vagyok magamra. Arra, hogy keresztülküzdöttem magam jó néhány nehéz meccsen. Köszönöm a csapatomnak, a családomnak a támogatást."

"Az első, a Kyle Edmund elleni volt a legkeményebb mérkőzésem. Már a nyaraláson járt az eszem, és nem is éreztem valami jól magam a pályán. De küzdötten és mentálisan erős maradtam, úgyhogy ennek is megvannak a maga pozitívumai. A másik, ami nagyon durva volt, az a döntő... más okok miatt."

"Nagyon rosszul aludtam az éjjel, rendkívül feszült voltam a mai meccs miatt. Annyira akartam a sikert, hogy mikor kijöttem, a dolog a visszájára fordult, és hiányzott belőlem az a tűz, ami a korábbi fordulókban megvolt. Szerencsére a második és a harmadik szettben megtaláltam a ritmust, és sikerült a magam javára fordítani a mérkőzés menetét." 

"Ami a szezonomat illeti, elég hullámzó volt. Januártól márciusig teljesen jól éreztem magam, a játék is rendben ment. Utána egy keményebb időszak következett. A párizsi torna előtt nem is gondoltam, hogy kijuthatok a világbajnokságra. Csak akartam még nyomni egy jó versenyt az holtszezon előtt."

"Ehhez képest most itt ülök, és arról beszélek, hogy sikerült megtoldanom a szezonomat még két héttel. Vagy másféllel. Meg arról, hogy egy csomó olyan dolgot értem el ezzel a tornagyőzelemmel, amit korábban nem."

sock2

Fotó: Europress/AFP

Sock lesz 2011 óta az első amerikai, aki részt vehet a szezonzáró vb-n. Hat évvel ezelőtt ez Mardy Fish-nek sikerült. Ráadásul 2014 óta ő az első amerikai, aki ott lehet a Top 10-ben a világranglistán. Három éve John Isner volt az, aki ezt megtette. Párizsi győzelmét követően Sock az első számú amerikai teniszező lett. Vajon érez magán nyomást emiatt?

"Nem, nem is igazán foglalkozom ezzel. Tudom, a média szeret ezen csámcsogni, de engem igazából nem érdekel. Függetlenül attól, hogy hányadik vagyok, mi mind jó barátok vagyunk. Remélem, jót tesz az amerikai tenisznek, hogy folyamatosan motiváljuk egymást. Bízom benne, hogy egyre többen leszünk ott a legjobbak között."

"Az, hogy teljesen váratlanul bekúsztam a nyolcadik, még vb-részvételt érő helyre, azt jelenti, hogy nyomás nélkül utazhatok Londonba. Csak játszani akarom a játékomat, és élvezni a pillanatot." 

via