Toni Nadal: "Rafának tőlem kellett volna megtudnia..."

shadow

Toni Nadal szombati bejelentését követően, Sebastián, Rafael és Toni - apa, fiú és nagybácsi - leültek egymással, hogy megbeszéljék és tisztázzák, mi is hangzott el abban a bizonyos interjúban. Toni bácsi ugye bejelentette, hogy a szezon végétől nem edzi már tovább unokaöccsét, és nem utazik vele tornáról tornára. Mindezek után, ahogy az profi sportembereknél szokás, unokaöcs és nagybácsi fogták magukat és elmentek edzeni.

Az élet ugyanis nem áll meg, és nagyon fontos tornák következnek: Acapulco, Indian Wells és Miami. A cél pedig nem kisebb, mint, hogy Rafa napról-napra jobb legyen.

"Amikor elutaztunk Ausztráliába, én már meghoztam a döntést" - meséli Toni. "Nem mondtam semmit Rafának, és ezt sajnálom, mert tőlem kellett volna megtudnia. Aztán Melbourne-ben beszéltem Sebastiánnal, és azt gondoltam, hogy ő bizonyára elmondta ezt Rafának. Ezután Carlos Moyát és a csapat többi tagját is beavattam a döntésembe. Mindenkitől elköszöntem a sofőrtől a tornaigazgatóig, mert tudtam, hogy akkor voltam ott utoljára."

"Évekig gondolkoztam, hogy ez a döntés mibe kerülne nekem. A feleségem volt az első, aki megtudta. Lehetőségem van arra, hogy ott legyek az akadémián, és ez komoly motivációt jelent a számomra. Rafa jó kezekben van, Carlos utazni fog vele tornáról tornára."

"Ez a legjobb pillanat, hogy ezt megtegyem. Tisztában vagyok azzal, hogy hány éves vagyok, hogy mióta járom a világot, és, hogy nagyon komoly nyomás volt rajtam a versenyek miatt. Ezt az évet még ki fogom élvezni. Valószínűleg, ha nem ő lenne az unokaöcsém, már rég befejeztük volna. Néhány tornán ott volt velem a családom, de azért elég sok nehézséggel járt ez az egész. Szerettem csinálni, ugyanakkor hiányoztak bizonyos nagyon fontos dolgok."

Toni és Rafa között továbbra is jó a kapcsolat. Így aztán, ha az unokaöcsnek szüksége lenne a nagybátyjára, akkor Toni nem mondana nemet.

"Ha Carlos azt mondaná nekem 2018-ban, hogy nem tud Rafával utazni, valamint Francisco Roig sem tudná ezt megtenni, és megkérnének engem, természetesen igent mondanék."

via