Továbbra is kérdéses Nadal részvétele a vb-n

shadow

Rafael Nadalnak még mindig szüksége van egy kis időre, hogy egyértelműen el tudja dönteni, képes lesz-e játszani a vasárnap kezdődő szezonzáró világbajnokságon, Londonban.

A világelső, miután visszalépett a múlt heti párizsi tornától, hazautazott Spanyolországba, ahol alapos vizsgálatnak vetették alá. Szerencsére a tesztek nem mutattak ki új sérülést Nadal jobb térdében. A spanyol, aki Pekingben és Sanghajban is döntőt játszott, először az ázsiai turné vége felé jelezte, hogy fájdalmai vannak. Ezt követően lépett vissza a bázeli tornától.

Orvosa azt mondta, hogy Rafa szerdán elutazik majd Londonba, és hamarosan meghozza a döntést az indulására vonatkozóan.

"Nem egy új sérülésről van szó. És nem is egy régiről, ami rosszabbodott volna" - mondta Dr. Ruiz Cotorro. "A felvételeken az látszik, ami eddig, nincs új probléma. A szalagok - melyek különböző helyzetekben különbözőképpen reagálnak - nagy igénybevételnek vannak kitéve, ez okozza a fájdalmat. De megpróbálunk játékra kész állapotba kerülni Londonra. Ha Rafa jól lesz, játszani fog, ha nem, akkor visszalép. Meglátjuk, mennyire javul majd a helyzet a következő napokban."

"Hosszú szezonom volt, sok meccset játszottam" - nyilatkozta Nadal. "Nagyon igénybe vettem a testemet. A szezon végén vagyunk, úgyhogy teljesen normális, hogy ilyen dolgok megtörténnek. A térdem szokott problémát okozni, a helyzet hol jobb, hol rosszabb. Most rosszabb."

via