Tudományosan bizonyított, hogy Rafael Nadal emberfeletti

shadow

Azon kívül, hogy egy sportélmény, valódi tudományos tapasztalás is, ha látjuk Rafael Nadalt teniszezni. A Columbia Egyetem két tudósa, Rudy Behnia és Thomas Jessel legalábbis így gondolja. A két kutató hónapokon keresztül vizsgálta és elemezte videók segítségével a 16-szoros Grand Slam-bajnok játékát.

"A reagálási képessége emberfeletti" - állítják a tudósok.

Annak érdekében, hogy logikus következtetésre jussanak, a kutatók tanulmányozták, mennyire működik összehangoltan Nadal idegrendszere és izomzata. Az elemzés szerint a spanyol rendkívül korán képes észlelni ellenfele mozgását, ami segíti őt abban, hogy hatékonyabban tudja megtervezni és végrehajtani az ütéseit.

A gyorsabb és precízebb ütések kivitelezésében nem csak a fizikális ereje segíti, hanem a kivételes látása is. A tudósok szerint egészen rendkívüli az agyának az a képessége, amivel a kapott vizuális jeleket képes feldolgozni és szűrni. És mindezek fényében a helyes döntést meghozni.

Rafael Nadal - Slow Motion Returns at 240fps [720p] Australian Open 2017

Skip to 1:00 for the slow motion footage. Nadal on the practice courts hitting returns of serve for the Australian Open 2017. See more: www.youtube.com/txchou. Slow motion tennis in high definition.

via