Vekic: "Boldog vagyok, hogy sikerült visszajönnöm"

shadow

Donna Vekic azt gondolta, amikor 2014-ben tornát nyert Kuala Lumpurban, hogy villámgyorsan lépked majd előre a világranglistán.

Nagyon nem így történt.

A fiatal horvát teniszezőnő tornagyőzelmét követően hosszú időre eltűnt, és nem igazán tudott számottevő eredményt felmutatni. 2014-ben volt 63. is a világranglistán, a rákövetkező két évben azonban végig kívül volt a százon. A szezonban eddig ugyan nem volt kiugró eredménye, de a kvaliból rendre feljutott a nagy tornák főtábláira, és általában ment is egy-két kört. Fel is jött a WTA-rangsor 70. helyére.

Majd a héten következett Nottingham.

"Nehéz volt az elmúlt időszak. A pályafutásom máris tele van hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel, pedig még csak 20 éves vagyok" - nyilatkozta Vekic, miután bejutott a legjobb négy közé.

Vekic, aki egyébként Stan Wawrinka barátnője, arról is beszélt, hogy a WTA-szintű versenyeken nagyon nehezen tudott egy állandó, viszonylag magas szintet hozni. Főleg, amikor a vele egykorú lányok is elkezdtek betörni a legjobbak közé.

"16-17 évesen döntőket játszottam, és utána én voltam az, aki nyomást helyeztem magamra, hogy oké, innentől kezdve akkor minden tornát meg kell nyernem. Aztán jó néhány fiatal lány egyszerre csak ott volt a tornák végjátékaiban, például Belinda Bencic is, aki bekerült a Top 10-be is. Én meg azon kezdtem el gondolkodni, hogy hol rontom el, de igazából nem csináltam semmit rosszul."

"Egyszerűen csak időbe kerül, míg az ember kiforrja magát. És az a helyzet, hogy kellett a visszaesés, onnan tudtam újból felállni. Mindez csak erősebbé tesz majd engem."

Most úgy érzi, túl van a nehezén.

"Nehéz volt, mert már türelmetlen voltam. De boldog vagyok, hogy sikerült visszajönnöm."

vekic4

Fotó: Twitter

Vekic a nottinghami finálét Konta Johanna ellen vívta. Az első játszma után úgy tűnt, a magyar származású brit lány simán behúzza a tornát, a második szett tie-breakjében azonban meggyűlt a baja a horvát lány kemény alapvonalütéseivel. Vekic jobban bírta a szoros és eléggé feszült döntő játszmát is, és végül 2:6, 7:6, 7:5 arányban győzött, és ezzel megszerezte élete második WTA-trófeáját.

"Csodálatosan érzem magam" - mondta a meccs után a horvát lány. "Ez az első füves pályás tornagyőzelmem. Jo nagyszerűen játszott, és egyébként is fantasztikus éve van. Szerencsére azonban sikerült csak magamra és az adogatásaimra koncentrálnom, és amennyire lehet, agresszív is tudtam maradni."

via