Wozniacki már egy új sportág felé kacsingat

shadow

Caroline Wozniacki már most tudja mihez kezd majd, amikor egyszer befejezi aktív pályafutását. A régi-új világelső, aki néhány héttel ezelőtt nyerte pályafutása első Grand Slam-trófeáját, triatlonozni fog, miután felhagyott a tenisszel .

A triatlon egy kiváló állóképességet igénylő sportág, az úszás, a kerékpározás és a futás kombinációja. A dán szerint teljesen logikus lépés lesz majd a váltás a részéről. Caro erőnlétével sosem volt gond, 2014-ben a New York Maratont is teljesítette, ráadásul nem is akármilyen idővel, 3 óra 26 perc 33 másodperc alatt ért célba.

"Nem tudom, hogy jó leszek-e benne, de mindenképp meg fogom próbálni. Azután is szeretnék formában maradni, miután befejeztem a teniszt. És persze szeretnék utána is bármit megenni, amit csak akarok. Azt hiszem, ez az igazi motiváció. A maraton után a triatlon is jó móka lesz."

Persze mielőtt még triatlonista lenne belőle, akad még dolga a teniszpályán is. A múlt hónapban egy fantasztikus mérkőzésen legyőzte Simona Halepet az Ausztrál Open fináléjában, amivel első major-címe mellé a világelsőséget is megszerezte. Ez a teljesítmény a figyelem középpontjába helyezte őt, ami azonban teljesen közömbös a számára.

"Az életem egyáltalán nem változott meg. Minden ugyanolyan. Ugyanúgy ki kell mennem minden nap az edzőpályára, ugyanúgy ott vannak azok a dolgok, melyeken javítanom kell. És az apám is ugyanúgy instruál, mint eddig. A hétköznapokban tehát semmilyen változás nem történt."

caro2

New York Maraton, 2014 (Fotó: Europress/AFP)

Az e heti dohai torna komoly teszt lesz Wozniacki számára, ugyanis 15 Top 20-as játékos kezdte meg szereplését Katarban. Szentpéterváron a negyeddöntőben kikapott Daria Kasatkinától, amit ő többek között az Ausztrál Open okozta kimerültségnek tudott be. Most azonban ismét elő akarja venni a győztes formáját.

"Carina Witthöft ellen kezdek majd, aki egy remek játékos. Izgat a kihívás, amit ez a torna jelent a számomra. A lényeg, hogy jól érezzem magam, aztán majd meglátjuk, mi történik a pályán."

via