Zverev: "Biztos vagyok benne, hogy jönni fog az áttörés"

shadow

Ha mindenhol elindul, ahol eredetileg tervezte, elég sűrű lesz Alexander Zverev programja a szezon utolsó néhány hetében. A 20 éves német jelenleg Shanghaiban versenyez, majd következik Bécs, Párizs, a Next Gen-döntő Milánóban, majd az évzáró vb Londonban.

"Megyek és megpróbálom kihozni magamból a legjobbat. Odateszem magam maximálisan minden meccsre, aztán meglátjuk, mi lesz" - nyilatkozta a világranglista jelenlegi negyedikje.

"Készen állok a soron következő tornákra, készen állok Európára, és persze készen állok Londonra is. És várom az áttörést. De ez így nem is igaz. Nem csak várom, hanem rengeteget teszek is érte nap mint nap. Iszonyú keményen dolgozom, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy hamarosan eljön."

Rengeteg szabadidő szakadt a nyakába váratlanul, miután a US Open második körében kikapott Borna Corictól. Mint mondja, hasznosan töltötte ezt az időszakot.

"Volt öt nap pihenőm, amikor szó szerint nem csináltam semmit, utána azonban jött egy tíznapos kőkemény fizikai felkészülés. Ha úgy tetszik, volt egy mini holtszezonom, de nem tettem le az ütőt túl hosszú időre. Mindenképp lett volna öt napom, a US Opentől függetlenül is. A többit pedig edzéssel töltöttem, és élveztem, hogy otthon lehetek, Monacóban. Sokat voltam a tengernél, ami rengeteget segít nekem mentálisan."

Annak ellenére, hogy sikeres éve van, a Grand Slameken még mindig nem jutott túl a negyedik fordulón. Az idén például nem vert meg egy Top 50-es játékost sem a major tornákon. Azt mondja azonban, hogy sokat profitált ezekből a vereségekből.

"A US Opent kivéve nem kaptam ki úgy, hogy nagyon rosszul játszottam. A US Open..., nos az egy pocsék torna volt a számomra, ott rosszul játszottam. Ausztráliában öt szettben kaptam ki Rafától, Wimbledonban ugyanúgy ötben Raonictól, Vardasco pedig egy nagyon jó meccset játszott ellenem a Garroson."

zverev

Fotó: Europress/AFP

"Ami Shanghait illeti, ez az egyik legjobb Masters. Egészen pontosan azt hiszem, a második legjobb Indian Wells után. Egyébként, aki Pekingből jött, annak nagyon nehéz most az átállás. Ott sokkal lassabb volt a pálya, viszont Head labdákkal játszottunk, ami a leggyorsabb labda a Tour-on. Most itt vagyunk Shanghaiban, a pálya iszonyú gyors, viszont Dunlop labdákkal nyomjuk, amik viszont a leglassabb labdák."

"Ez jelenti most a legnagyobb kihívást. Szerintem több kommunikáció kellene a tornák szervezői között annak érdekében, hogy ne érezzük azt, hogy egy tök más helyszínre, egy tök más kontinensre jöttünk. Az egymást követő versenyeken hasonló körülményeket kellene biztosítani."

"Montrealban és Cincinnatiben jól csinálják, ahogy Madridban és Rómában is. Ugyanazokkal a labdákkal játszunk. Természetesen Indian Wells és Miami is rendben vannak, ugyanolyan a borítás és a labdák is. Egy kicsit több párbeszéd kellene, egyébként minden rendben."

via