Zverev: "Egész egyszerűen összeomlottam"

shadow

Alexander Zverev iszonyatosan csalódott volt a Jack Socktól elszenvedett vereséget követően. Teljesen érthető módon. Az amerikai 6:4 arányban húzta be a döntő szettet, és jutott ezzel a legjobb négy közé a világbajnokságon.

"6:1 arányban enyém lett a második játszma, és a harmadikban is vezettem break-kel 1:0-ra, ráadásul az ellenfelem pontbüntetést is kapott. Nem telt el azonban 10 perc és máris 1:4 volt oda. Nem meglepő, hisz alig találtam el a pályát. Felzárkóztam, 4:5 volt az állás, ekkor azonban lejátszottam az idei szezon egyik legrosszabb gémjét. Egyszerűen összeomlottam."

"Persze összességében ez egy csodálatos év volt" - próbált a német pozitív maradni. "De a szezon vége az kifejezetten szarul alakult a számomra. Ha végig úgy játszottam volna, mint az év végén, akkor szerintem még az első 50 közé sem fértem volna be."

"Sajnálom, hogy így alakult, viszont így most jöhet a nyaralás. Rám fér már, az biztos. Aztán pedig kezdődhet majd a felkészülés a következő szezonra. Megint lesz három hét erősítés, aztán jön majd a tenisz. Vissza megint az alapokhoz. Megpróbálok visszakerülni arra a szintre, ahol az év elején voltam. Aztán pedig remélem, még tovább fejlődök majd."

"Hogy melyik volt a legrosszabb meccsem az évben? Azt hiszem ez, meg az ominózus Coric elleni. Ott játszottam a legalacsonyabb színvonalon egész évben. Itt viszont az idegeim mondták fel a szolgálatot."

via