Zverev nagy csatában verte Cilicet

shadow

Miután az ATP-világbajnokság első egyes meccsén Roger Federer két szettben legyőzte Jack Sockot, következhetett Alexander Zverev és Marin Cilic találkozója. A fiatal német most lehet ott először a évzáró vb-n, míg a horvát, ha a világranglista helyezést nézzük, élete legjobb szezonja után érkezhetett Londonba.

Alexander Zverev - Marin Cilic 6:4, 3:6, 6:4

Zverev kezdte stabilabban, több önbizalommal, és nagyobb agresszivitással a mérkőzést, és rögtön az elején elvette Cilic szerváját. Ezt követően elkezdte rendezni a sorait a horvát, és inkább a németnek voltak gondjai adogatóként. De Sascha kitartott, és a kritikus helyzetekben higgadt tudott maradni, ellenfele pedig nem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel. Zverev végigvitte a break-előnyét, és behúzta az első szettet. Úgy játszott, mintha legalábbis ő lenne a rutinosabb játékos kettejük közül.

A második szettben aztán Cilic nagy nehezen el tudta venni Zverev adogatását. Ez még akkor is nagy dolog, ha ebben a német visszaesése legalább annyira benne volt, mint az, hogy a horvát valamelyest feljavult. A játszma végül fordított forgatókönyv szerint zajlott le. Ezúttal Cilic volt az, aki végigvitte a korai break-et, még, ha rezgett is a léc a végén.

Rendkívül összeszedetten és pozitív energiákkal kezdték a döntő szettet, sok volt a nyerő mindkét részről. Ehhez képest némiképp meglepő is volt, hogy a horvát a harmadik gémben breakelni tudott. A német azonban korántsem adta fel, és a játszma közepén vissza tudott jönni egy csodálatos fogadójáték nyomán, sőt 4:3-nál már nála volt az előny. Innen pedig már nem lehetett megállítani. Profi módon játszott, mentálisan teljesen uralva az utolsó néhány gémet.