A Craft-Bamboo nemet mondott a WTCR-re

shadow

A TCR International Series egyik leghűségesebb csapata mindenképpen hiányozni fog idén a Túraautó Világkupából, a brit-hongkongi Craft-Bamboo Racing, amelyet sokan az első között vártak a WTCR-be, inkább az európai regionális TCR kupára szavazott.

Az istálló brit ága korábban éveken keresztül versenyzett a WTCC-ben, 2013-ban James Nash velük végzett az összetett harmadik helyén. A TC1 bevezetése után viszont inkább összeálltak a hongkongi Craft Racinggel, és (a GT-zés mellett) a költséghatékonyabb TCR International felé vették az irányt, ahol a Lukoil támogatásával SEAT Leónokkal versenyeztek. 2015-ban ugyan egy évre visszatértek a Túraautó Világbajnokságba (Gregoire Demoustier-vel és a Chevrolet-vel), ám az utóbbi 3 év inkább a TCR-ről szólt számukra. 2015-ben Pepe Oriolával, 2016-ban pedig Nash-el végeztek az összetett második helyén.

A WTCC és a International Series összeolvadása után szinte mindenki biztosra vette, hogy az új Világkupában indulnak, ám néhány napja hivatalosan is bejelentették, ehelyett a szintén idén bemutatkozó TCR Europe-ban találkozhatunk velük.

"Boldogan jelenthetem be, hogy 2018-ban a TCR Europe-ba költözünk át. A naptár fantasztikus, erős nevezési listára számítunk, versenyképes csapatokkal és pilótákkal. Úgy döntöttünk, 2018-ban Európára összpontosítunk, de elképzelhető, hogy egy-egy alkalommal más TCR bajnokságok versenyein is rajthoz állunk" - fogalmazott Darryl O'Young, egykori WTCC-s pilóta, a Craft-Bamboo igazgatója.

A TouringCarTimes szerint a Craft-Bamboo csak ideiglenesen maradt távol a WTCR-től, és ha a lehetőségek úgy hozzák, 2019-ben már szeretnének ott lenni a Világkupában. Ami a csapat prominens versenyzőit illeti, a pletykák szerint Oriola visszatért a Campos Racinghez, ahol a SEAT támogatott versenyzője marad, Nash pedig éppen szombaton jelentette be, hogy hét év után ismét a BTCC-ben találkozhatnak vele a rajongók.