A Honda-főnök bocsánatot kért Michelisz Norbitól

shadow

A 2017-es WTCC-szezon hajrájában történt egy s más, amiért a magyar szurkolók kifejezetten neheztelnek a Hondára, és a japán márka gyári programját irányító JAS Motorsportra, sőt, Michelisz Norbinak is meg lenne erre az oka. Persze aki dolgozott már az autósportban, az tudja, a sikerek és a kudarcok is közösek.

A magyar pilóta az év második felére parádés formába lendült, és ha nincsenek a rajta kívül álló hátráltató tényezők, most valószínűleg arról írnánk, milyen csodás dolog, hogy immár túraautó világbajnoka is vagy Magyarországnak. Ám először jött a kínai kizárás, majd a katari fékhiba, és ez a kettő egy pillanat alatt kihúzta Norbi talpa alól a talajt.

A magyar pilóta végül Thed Björk mögött a második helyen végzett, és azóta több fórumon is elmondta, bár az élete ettől egy szemernyit sem lett rosszabb, nagyon nehezen emészti meg a történteket. Főleg, mivel önhibáján kívül végül esélyt sem kapott rá, hogy az idényzárón harcba szálljon a vb-elsőségért.

A magyar pilóta Katarból egyből Japánba utazott, ahol a Honda többi kiválóságával együtt részt vett a szokásos Honda Thanks Day-en. Itt találkozott a japán márka motorsport vezetőjével, aki bocsánatot kért tőle a vb-címet ellopó műszaki gondokért.

"Most először kaptam erre meghívást, de jó élmény volt. Egy társaságban voltam a Honda többi pilótájával, Jenson Buttonnal, Stoffel Vandoorne-nal és a MotoGP-világbajnok Marc Márquezzel. Most is megkaptam a szokásos ölelésemet Jamamoto-szantól (Jamamoto Maszasi, a Honda Motorsport igazgatója), de ezúttal egy bocsánatkérés is járt mellé. Ez jólesett, főleg, mert nagyon csalódott voltam a vb-cím elvesztése miatt" - mondta Norbi az Origónak.

Egy bocsánatkérés természetesen nem adja vissza azt, ami a teljesítménye alapján Norbinak jár volna, de mindenképpen szép és értékelendő gesztus.

Az interjúban egyébként a magyar pilóta a jövőre is kitért, és elmondta, mostanáig a Hondán belül nem született döntés arról, milyen szinten vegyenek részt a Túraautó Világbajnokság helyét átvevő WTCR-ben. Norbi hozzátette, nagyon szeretne jövőre is ott lenni a rajtrácson, de ennek érdekében nem írogat napjában 100 emailt, mert itt a "nyomulás nem kifizetődő." Hozzátette, mindenképpen versenyképes autóval szeretne indulni, és kiemelte, a Hyundai és az Audi is ütős autóval rendelkezik.