A pletyka szerint Tarquini volt a leggyorsabb Monzában

shadow

A WTCR Túraautó Világkupa kollektív tesztjére egy keveset még várni kell, néhány csapat azonban már ezt megelőzően összemérhette magát, hiszen többen is Monzában foglaltak le tesztidőpontot ezen a héten.

A TouringCarTimes értesülése szerint a Hyundai gyári támogatott alakulata, a BRC Racing Gabriele Tarquinivel és Michelisz Norbival van jelen az olasz pályán. Csütörtökön az olasz vezetett, pénteken pedig magyar kollégáján lesz a sor. Az azóta nyilvánosságra hozott fotók alapján megfigyelőként Nagy Dani, a M1RA frissen bejelentett ETCR versenyzője is a helyszínen tartózkodik.

Rajtuk kívül a WTCR másik hyundaios alakulata, az Yvan Muller Racing is Monzában dolgozik, akárcsak a TCR Internationalból ismert Target Competition, amely azonban nem indul a VK-n. És ahogy arról tegnap már beszámoltunk, ott van a Mulsanne Racing is, amely a Romeo Ferraris által épített Alfa Romeo Giulettákat teszteli, Fabrizio Giovanardi, Gianni Morbidelli és Kevin Gleason közreműködésével. A TCT beszámolója szerint az Alfa legalább 50 kört tett meg mindenféle műszaki probléma nélkül.

Bár a teszten volt hivatalos időmérés, nem minden autóba tették be a transzpondereket, így pontos eredménylistával sem szolgálhatunk. A TouringCarTimes viszont úgy tudja, Gabriele Tarquini futotta a leggyorsabb kört, aki bejutott 1:59 alá. Csak emlékeztetőül, tavaly Monzában tartották a WTCC kollektív tesztjét, ahol Rob Huff a 1:52.497-es időeredménnyel zárt a táblázat élén a Citroën C-Elysée-vel.

A tesz ma (pénteken) folyatódik, és a hírek szerint további WTCR csapatok érkeznek Monzába, ám hogy pontosan kikről van szó, az nem derült ki.

FRISSÍTÉS: közben kiderült, hogy a JAS Motorsport és Tiago Monteiro is ott van az olasz pályán.

Fotók, videók Monzából: