A WTCR-ben folytatja az ex-zengős pilóta

shadow

Néhány órával azután, hogy bejelentették a 2018-as WTCR szezon első hivatalosan is szerződtetett versenyzőjét, Denis Dupont-t, ismét van miről beszámolni: visszatér a Túraautó Világkupába az az Aurélien Panis, aki tavaly fél évet futott a sorozat elődjének számító WTCC-ben a Zengő Motorsportnál.

A korábbi Formula-1-s futamgyőztes Olivier Panis fia szintén a Comtoyou Racinghez írt alá, ahol többek között a belga szövetség által támogatott Dupont társaként egy Audi RS3 TCR-el száll harcba.

A 23 éves kis-Panis, otthagyva a formulaautók világát, tavaly kóstolt bele a túraautózásba, ám elsőre kicsit talán magasra tette a lécet, mikor aláírt a Zengő Motorsporthoz, ahol egy 2017-es fejlesztésű Honda Civic TC1-et kapott. Legalábbis akkor még úgy tudtuk, később azonban kiderült, valójában nem kapta / vásárolta meg a teljes frissített csomagot.

A bemutatkozó év elég nyögvenyelősre sikerült, Panis sokat panaszkodott az autóra, de voltak olyanok is, akik pont a francia pilóta hozzáállását és vezetési stílusát kifogásolták. A frigyet végül öt forduló után felbontották, Aurélien pedig átigazolt a TCR International Seriesbe, ahol a Boutsen-Ginion csapat Hondájával megnyerte a thaiföldi fordított rajtrácsos futamot. WTCC-s autóját Nagy Dani örökölte meg a Zengő Motorsportnál, ám a magyar pilóta is csak küszködött vele, ami némiképp talán felmenti Panist, és inkább az autó gyártójára helyezi át a felelősséget. Bár ebben a kérdésben - közepes mennyiségű információ birtokában - inkább nem állítok semmi konkrétumot.

Úgy tűnik, a mérsékelten sikeres első év sem vette el a kedvét a túraautózástól, és jövőre ismét próbára teszi magát a Túraautó Világkupában.

"Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a Comtoyou és az Audi csapathoz a 2018-as WTCR szezonra. Az elsős túraautó szezonom után egyértelműen az volt a célom, hogy ennek az új bajnokságnak a résztvevője legyek. Éppen ezért örülök, hogy egy versenyképes és profi csapathoz kerültem, akikkel a mezőny elejében harcolhatunk majd. Várom, hogy megismerhessem az Audit, és hogy elkezdődjön az új évad" - mondta Panis.

A csapat részéről Francois Verbist köszöntötte a franciát, aki kiemelte, Panist egy gyors és képzett versenyzőnek tartja, és ez a legutóbbi Andros Trophy versenyeken bizonyítást is nyert (három futamot megnyert, és vezeti az elektromos autók kategóriáját). Hozzátette, az Audi Sporttal együtt mindent megtesznek majd, hogy az első pillanattól eredményes lehessen a WTCR-ben is.

A Comtoyou Racing korábban úgy nyilatkozott, háromautós felállásra készülnek a világkupában, így egy hely még kiadó náluk. Erre a csapathoz sok szállal kötődő Stefano Comini a legnagyobb esélyes, aki kétszer megnyerte a TCR Internationalt, tavaly pedig már a belga csapat színeiben lett harmadik Jean-Karl Vernay és Tassi Attila mögött.