Csatasorba áll a harmadik Lada Vesta

shadow

A jövő hétvégén esedékes portugáliai WTCC hétvégén már három autót indít a tavaly megszűnő Lada alakulat poraiból újraélesztett francia RC Motorsport, Yann Ehrlacher és Kevin Gleason mellett egy helyi vitéz vezetheti a harmadik Vestát.

Manuel Fernandes neve ismerős lehet a Túraautó VB titkaiban mélyre merülő olvasók számára, két éve a WTCC Blog is írt róla, hogy szeretett volna rajthoz állni a Campos Racing egyik Chevrolet-jével, ám erre adminisztratív okokból nem kerülhetett sor.

A Vila Realban született és ott is élő portugál 2015-ben már tesztelte is a spanyol csapat autóját, 20 kört tett meg vele a Paul Ricardon, ám végül kénytelen volt lemondani a WTCC-s tervekről, mivel az FIA - valószínűleg versenykilométer-hiány miatt - nem adta meg neki az induláshoz szükséges B-licenszet.

Fernandes így aztán tavaly a Túraautó Európa-bajnokság mezőnyében vigasztalódott, ahol páratlan pályaismeretének köszönhetően az első futamot megnyerte, a másodikon pedig második lett egy SEAT Leónnal.

"Nagyon izgatott vagyok! Két éve sajnos nem sikerült részt vennem ezen a versenyen, de belül tudtam, hogy egy nap sikerül. Most lehetőségem lesz azt csinálni, amit a legjobban szeretek, mindenféle nyomás nélkül. Felkészülésre csak a versenyhétvége során lesz alkalmam, de ez a város az otthonom, a pályát nagyon jól ismerem, és nincs rajtam eredménykényszer. Egyszerűen csak élvezni szeretném" - mondta Fernandes.

Egy dolog azonban még számára is új lesz, a Túraautó Világbajnokság mezőnye Vila Realban próbálja majd ki először a joker kört, amit nagy várakozás előz meg.

A portugáliai lesz az első verseny, amelyen az RC Motorsport három Lada Vestát indít. A csapat egyedül Yann Ehrlacher-vel kezdte a 2017-es szezont, akihez Monzában csatlakozott Kevin Gleason. Fernandes érkezésével idén először 17 autót számlál majd a WTCC mezőnye.