Eldőlt Guerrieri sorsa a WTCC-ben

shadow

Hosszú hónapok lázas tárgyalássorozata után végre pont került Esteban Guerrieri ügyének végére, a tehetséges argentin versenyző nemrég aláírta szerződését, amelynek köszönhetően az év hátralévő négy fordulóját is teljesítheti a WTCC-ben.

Az idénynyitó marrakeshi futam győztesének eredetileg a termasi hétvégéig volt megállapodása a Campos csapattal, ám már a télen jelezte, azon lesz, hogy ezt végül kiterjesszék az egész szezonra. Hogy Argentínában sincs kolbászból a kerítés, azt jól mutatja, meddig tartott tető alá hozni ezt a megállapodást.

Guerrieri, aki korábban a Formula-1-es induláshoz is közel került, továbbra is a Campos Racing színeiben versenyez majd a TC1-es Chevrolet Cruze-zal. A már említett marokkói győzelem mellett a hazai hétvégéjén is dobogóra tudott állni, és mindössze kétszer nem sikerül a pontszerzés, sőt, futamai legjavát az első ötben zárta.

"Nagy boldogságot érzek, ha arra gondolok, hogy az év hátralévő részét is a WTCC-ben tölthetem. Az elmúlt két hónap egy összefüggő erőfeszítés volt, amelyben megpróbáltuk megtalálni a folytatáshoz szükséges anyagi forrásokat. Nagy köszönet illeti Francois Ribeirót és a Campos Racinget, hiszen mindvégig mellettem álltak, és támogatásukról biztosítottak" - idézi Guerrierit a Motorsport.com

Az argentin pilóta jelenleg nyolcadik az összetettben, ám matematikailag akár még a top5 is elérhető számára. Ennek persze kicsi az esélye, hiszen ehhez Rob Huffot, Tom Chiltont és Nicky Catsburgot kéne megelőznie.