Elkészült a FIAT Tipo TCR változata

shadow

Újabb márkával gazdagodik az egyébként is méretes TCR-mezőny, az olasz sajtó értesülése szerint egy FIAT Tipo TCR versenyautó is ott van a ma kezdődő valenciai BoP teszten, és idén be is mutatkozhat az olasz bajnokságban.

Mielőtt azonban túl nagy lenne a lelkesedés, és valaki elkezdene azon morfondírozni, melyik csapat mehet FIAT-tal a WTCR-ben, szögezzük le, ez egyelőre inkább TopRun Subaruhoz hasonlítható projekt, és méretben nem lehet egy lapon említeni a VAG, a Honda vagy a Hyundai által működtettet, nagy volumenű programokkal.

Az olasz sajtó szerint az autót eredetileg a nagy múltú olasz MRT by Nocentini csapat kezdte fejleszteni, és már közel álltak a véglegesítéshez, a folyamat valahol elakadt. Hónapokon keresztül nem történt semmi, ám most úgy tűnik, ismét lendületbe jött a projekt, miután a versenypályákról is ismert Giacon-család alakulata, a Tecnodom Sport vette át az autó építését. A Motorsport.com szerint a FIAT Tipo TCR azóta elkészült, sőt, el is vitték a valenciai BoP tesztre.

Még egyszer hangsúlyozom, az autót egyelőre az olasz bajnokságba építették, ám az ilyen projektek mögött általában ott szokott lenni egy titkos szándék: felkelteni a gyártó érdeklődését, és némi pénzügyi támogatást szerezni a program kiszélesítésére.

A FIAT Tipo TCR-t várhatóan az Olasz Endurance Túraautó Bajnokság C1.4-es kategóriáját tavaly megnyerő Kevin Giacon vezeti majd.

Fiat-Tipo-TCR-800x552