Farfus elismerte, tárgyal a Hyundai-al a WTCR-ről

shadow

Az elmúlt hetekben több korábbi WTCC-s sztár neve is felmerült a Túraautó Világkupa kapcsán, Andy Prialux és Augusto Farfus esetleges visszatéréséről is lehetett hallani mostanság. 

A brazil versenyző nemrég bejelentette, távozik a DTM-ből, ám marad a BMW gyári versenyzője, és elsősorban hosszútávú GT-versenyeken indul majd a bajoroknál. Sokan ezt úgy értelmezték, hogy annyi a túraautós visszatérésnek, ám a makaói GT Világkupa megnyerése után Farfus elismerte, valóban folynak a tárgyalások a Hyundai-al. 

"Megvan az érdeklődés, beszéltünk is a dologról, de egyelőre nem született döntés. Szeretném, ha összejönne, őszintén mondom, nagyon akarom a dolgot" - idézi Farfust a Motorsport.com.

A brazil pilóta viszont leszögezte, a DTM-ből való távozásnak nincs semmi köze az esetleges WTCR-visszatéréshez, arról már sokkal korábban döntött, hiszen inkább a GT-versenyek érdeklik. 

Farfus két formaautós bajnoki cím (2001 - Formula Renault 2.0 Eurocup, 2003 - Euro F3000) után 2004-ben kezdett el túraautózni az Alfa Romeo színeiben. Első évében hét dobogós hellyel hatodik lett az ETCC-ben, 2005-ben pedig megszerezte első WTCC-s győzelmét.

Legjobb összetett eredményét is az olasz márkával érte el, 2006-ban harmadik lett, amit aztán 2009-ben a BMW-vel is megismételt. 2007-ben igazolt a németekhez, akikkel 14 futamon győzött. 2010 után a BMW kivonulása miatt távozott a Túraautó Világbajnokságból, és a DTM-be szerződött, ahol 2013-ban második lett Mike Rockenfeller mögött.