Giovanardi: meglátjuk, mit hoz a jövő

shadow

Ahogy arról az elmúlt napokban beszámoltunk, az olasz túraautózás elmúlt 20 évének egyik legnagyobb alakja visszatért a versenypályára, ráadásul nem is akármilyen autóval. A háromszoros Túraautó Európa-bajnok és kétszeres BTCC győztes Fabrizio Giovanardi egy Alfa Romeót tesztelt, az autót, amellyel szinte összeforrt a neve a kétezres évek elején.

A 2014 óta lényegében inaktív Giovanardi a Romeo Ferraris meghívására utazott Monzába, ahol a csapat által épített Giulietta TCR-t tesztelte Gianni Morbidelli és Kevin Gleason oldalán. A kétnapos gyakorlást követően elégedetten nyilatkozott a tapasztalatokról.

"Érdekes néhány napon vagyok túl. Jó érzés volt megkóstolni kicsit a Giulietta TCR-t, az pedig még inkább, hogy annyi év után ismét egy Alfa Romeóban ülhettem. Lépésről-lépésre fejlesztettük az autót, a folyamat pedig egyszerre volt biztató és élvezetes" - mondta Giovanardi a TouringCarTimes-nak.

Az 51 éves veterán azonban leszögezte, mivel nincs tapasztalata más TCR autókkal, nem tudja megmondani, mennyire versenyképes az Alfa.

"Monza egy különleges pálya, amiből nehéz következtetéseket levonni. Mivel kevés tapasztalatom van a TCR autók terén, nem sok mindent mondhatok az autóban rejlő potenciálról. De jónak tűnt."

A teszt nyilvánosságra kerülése után a túraautó rajongók egyből a visszatérés esélyét kezdték latolgatni, az olasz pilóta azonban egyelőre óvatosan fogalmazott.

"Teljesen megértem, hogy szurkolók fantáziáját izgatja egy esetleges Alfa Romeo - Giovanardi páros, de jelen pillanatban nem erősíthetek meg semmi többet, mint hogy élveztem ezt a két napot az autóban és a csapattal. Meglátjuk, mit hoz a jövő" - zárta a Piedone becenéven ismert versenyző.

A Romeo Ferraris már korábban bejelentette, két Alfa Romeo Guiletta TCR-t indít a Túraautó Világkupában, a csapatot és a pilótákat azonban még nem nevezték meg.