Huff maradna a WTCC-ben, és visszatérne a BTCC-be is

shadow

Szokásához híven idén is halmozta az élvezeteket a túraautózásban Rob Huff, a korábbi világbajnok a WTCC mellett rajthoz állt TCR IS-ben, a TCR Beneluxban valamint a Kínai Túraautó Bajnokságban, illetve egy fordulóra a BTCC-be is visszatért.

Az angol pilóta, aki 2012-ben a Chevrolet gyári versenyzőjeként lett világbajnok, rákapott a több szálon futó történetekre, és 2018-ban is zsúfolt évet tervez. Amellett, hogy maradna a WTCC-ben, 13 év után a brit bajnokságba is visszatérne, már amennyiben ez fizikailag lehetséges lesz.

"Egyelőre jónak tűnnek a dolgok a jövőre nézve. Az új TCR-WTCC sorozat egy nagyszerű bajnokságnak ígérkezik, különösen az olyan pilóták számára, akiknek mindkettőben van tapasztalatuk. Remek a kapcsolatom René Münnichel és a Münnich Motorsporttal, valamint Vincent Vosse-szal és a Leopard Racing WRT-vel is a TCR-ből, úgyhogy biztosan sikerül majd összedobnunk egy jó programot jövőre" - idézi Huffot a TouringCarTimes.

"Emellett szeretnék visszatérni a BTCC-be is, de természetesen ez a naptárak kialakításán múlik, úgyhogy erre még várni kell kicsit. Valószínűleg Kínában is folytatom a versenyzést, ugyanúgy, mint idén, részben pilótaként, részben tanácsadóként."

A CTCC-ben egyébként elég viccesen alakult a szezon vége. Huff az utolsó hétvége előtt 6.5 ponttal vezetett az összetettben, ám nem sokkal Sanghaj előtt bejelentette, nem indul az idényzárón, mondván: "minden célját elérte már a csapattal idén." Ezen a "bullshiten" kívül más információval nem találkoztunk, úgyhogy valószínűleg annyi áll a háttérben, hogy nem vette volna ki jól magát, ha egy olyan pilóta lesz a bajnok, aki a szezon felét kihagyta.

WTCC idei hetedik helyezettje a történelmi autók világában is aktív marad 2018-ban.

"Vannak lukak a naptárban, úgyhogy ott lehetek a Classic Le Mans-on, Richard Meins pedig nemrég szólt, hogy megszerezte nekem Paul Newman 89-as Spice-át. De elmegyek a Goodwood Revival-re és a Member's Meetingre is" - zárta Huff.

Csapatokról ugyan nem esett szó, de a WTCC Blog úgy tudja, a Münnich Motorsport és a WRT is szeretne indul jövőre a WTCR-ben, úgyhogy Huff kis túlzással válogathat.