Könnyebb lesz Michelisz Norbi autója Vila Realban

shadow

Az FIA nemrég nyilvánosságra hozta az utolsó európai WTCC hétvégére érvényes pluszsúly táblázatot, amely két változást tartalmaz a Nordschleiféhez képest, Vila Realban a Hondák és a Chevrolet-k is könnyebbek lesznek.

A pluszsúlyokat az elmúlt három hétvége (Monza, Hungaroring, Nordschleife) időeredményeiből számítják. A szabályoknak megfelelően valamennyi márka esetében a két legjobb időt veszik az időmérőről, valamint a legjobb pilóta két legjobb idejét a futamokról, és ezek átlagainak különbsége határozza meg, melyik típus mennyi ballasztot kap.

Az egyenletből kiesett a Honda számára kifejezetten kedvező marrakeshi forduló, helyét a németországi eredmények veszik át, és ennek köszönhetően Michelisz Norbiék autói 20 kilóval lehetnek könnyebbek, mint a legutóbbi hétvégén. Ez a csökkenés a két zengős Civic-re is vonatkozik.

A Nürburgringen mutatott visszafogottabb tempó a Chevrolet Cruze esetében is megtette hatását, az amerikai márka hátránya egy tizeddel nőt az átlagidőkben, így 10 kiló súly kikerülhet belőlük Portugáliában. A Volvo, a Citroen és a Lada súlya nem változik a Nordschleiféhez képest, bár az orosz márka lemaradása két tizeddel csökkent.

A Vila Realra érvényes pluszsúly táblázat:

Típus

Különbség

Pluszsúly

POR

Citroën C-Elysée

0,0 s

+ 80 kg

1180 kg

Honda Civic

0,3 s

+ 50 kg

1150 kg

Lada Vesta

1.2 s

+ 0 kg

1100 kg

Volvo S60

0,0 s

+ 80 kg

1180 kg

Chevrolet Cruze

0.6 s

+ 20 kg

1120 kg

A németországi hétvégéről ezek a köridők kerültek be a számítási rendszerbe:

Nord_ballaszt_koridok