Lesz Honda gyári támogatás a WTCR-ben

shadow

Továbbra sincs egyetlen hivatalosan bejelentett csapata vagy versenyzője a 2018-as WTCR Túraautó Világkupa szezonnak, ám a kiszivárgó hírek szerint a háttérben azért alakulnak a dolgok.

A TCR kategória átvételének következtében valódi gyári csapatok idén már nem lesznek a bajnokságban, de a jelenlévő gyártók ilyen-olyan mértékben támogathatnak egyes privát istállókat, alkatrésszel, mérnökökkel, versenyzőkkel.

Amikor Francois Ribeirót erről megkérdezték, a WTCR általános igazgatója úgy fogalmazott, nem tudják és nem is akarják megakadályozni, hogy gyárilag támogatott csapatok induljanak a sorozatban. És bár hivatalosan még egyetlen csapat vagy gyártó sem hozott nyilvánosságra ilyen együttműködést, a TC Blog úgy értesült, a Hondánál már előrehaladott állapotban van gyári támogatás kérdése.

Információink szerint a Japán központ lényegében elfogadta az eléjük terjesztett WTCR-javaslatot, jelenleg pedig már a részletek kidolgozásánál tartanak. Egyelőre nem született meg a végső döntés arról, a gyár milyen formában vegyen részt a WTCR-ben.

A kevésbé attraktív verzió szerint kizárólag marketing oldalról segítik majd a hondás csapatokat, hospitality sátorral vonulnak fel, és a helyszínen népszerűsítik a Civic Type-R utcai modelljét.

De vannak ennél sokkal vonzóbb forgatókönyvek is, amelyben szerepel műszaki támogatás a gyártó JAS Motorsporttól, sőt, gyári pilóták kölcsönbe adásáról is. A TC Blog úgy tudja, valamennyi tervezet ott van a döntéshozók asztalán, ám a vezetőség még nem határozott.

A Honda mellett több olyan gyártó is van a TCR kategóriában, amelynél elképzelhető a gyári támogatás, például a VW csoport márkái (Volkswagen, Audi, SEAT), a Hyundai, a Peugeot vagy esetleg az Opel, ám róluk egyelőre nincsenek információink.