Még bizonytalan Tiago Monteiro visszatérése

shadow

A WTCR mezőnyének egy része ezekben a napokban Monzában tesztel, és az olasz pályán feltűnt Tiago Monteiro is, sőt autóba is ült. Saját elmondása szerint azonban egyelőre nem azért, hogy bekapcsolódjon a fejlesztőmunkába, hanem hogy felmérje saját fizikai állapotát.

A portugál versenyző tavaly öles léptekkel haladt a világbajnoki cím fel, amikor a Honda barcelonai tesztjén egy fékhiba miatt súlyos balesetet szenvedett. Heteken keresztül kórházban ápolták, és a szezon hátralévő részében már nem tudott visszatérni. A felkészülést viszont folytatta, és nemrég a japán márka bejelentette, továbbra is gyári pilótaként számít rá, méghozzá a Boutsen-Ginion Racingnél.

A monzai menetet követően azonban Monteiro elismerte, még mindig nincs megfelelő fizikai állapotban a visszatéréshez, de bizakodó, hogy ott lehet a marrakeshi idénynyitón.

"Összességében jól érzem magam. Fizikálisan nem jelentett problémát az autó vezetése. Mindössze három kört tettem meg, és csak egy kicsit használtam a rázóköveket, mert látni szerettem volna, hogyan bírja a nyakam és a vállam a terhelést. Szerencsére nem éreztem fájdalmat. Folyamatosan edzésben voltam, és ilyen téren nincsenek gondok" - mondta Monteiro a TouringCarTimes-nak.

"A szemeim helyzete viszont aggodalomra ad okot; még nincsenek megfelelő állapotban. A látásom javításán még dolgoznom kell. Egyelőre szó sem volt rendes tesztről, csak a fizikai állapotomat szerettem volna felmérni, hogy lássam, mely területeken kell még dolgoznom. Kiderült, hogy a szemem reakciója még nem 100%-os, de az orvosaim optimisták, és szerintük csak idő kérdése."

"Továbbra is versenyezni szeretnék Marrakeshben. Az elmúlt hónapban nagyon sokat javult az állapotom, és remélhetőleg ez így folyatódik. Ennek ellenére valószínűleg csak nagyon későn tudjuk majd meghozni a végső döntést; talán csak egy héttel a forduló előtt."

A 2018-as Túraautó VK szezon április 7-én indul Marokkóban. A WTC Blog úgy tudja a Honda és a JAS Motorsport rendelkezik B-tervvel arra az esetre, ha Monteiro felépülése nem a megfelelő ütemben zajlana. Az elmúlt hónapok tesztjei alapján a kétszeres német TCR bajnok Josh Files vagy a JAS-al sokat dolgozó, a TCR Internationalben tavaly második Tassi Attila tűnik a két legesélyesebb beugrónak szükség esetén.