Még nincs szerződése a kétszeres TCR-bajnoknak

shadow

Egyelőre nem tudni, hogy folytatja pályafutását a TCR International Series-t korábban kétszer is megnyerő Stefano Comini, aki egy mai interjúban beismerte, sem volt csapatával, a sem senki mással nem írt még alá szerződést 2018-ra.

A svájci versenyző 2015-ben és 2016-ban lett bajnok a Target illetve a WRT csapattal, az elmúlt szezonra viszont így is állás nélkül maradt, és csak az utolsó pillanatban ütötte nyélbe a megállapodást az újonc Comtoyou Racinggel, melynek színeiben egy Audival indult.

A szezon nem kezdődőtt valami fényesen számára, két forduló után csak 10. volt az összetettben, ám a folytatásban hamar előreugrott a bajnoki címért csatázók táborába, sőt, egy rövid ideig még vezette is a táblázatot. Zhejiangban viszont befigyelt a dupla nulla, ami a 7-es nélkül nem is annyira menő, úgyhogy Comini végül harmadik lett Jean Karl Vernay és Tassi Attila mögött.

Ilyen eredményekkel a legtöbben szinte biztosra vették, hogy Comininek az TCR IS és a WTCC összeolvadásából létrejövő Túraautó Világkupában is jut hely, sőt, amikor a Comtoyou bejelentette, hogy 2018-ban három Audit indít, egyesek biztos befutónak kiáltották ki az egyik helyre. A svájci azonban sajnos nincs ilyen jó helyzetben, egyelőre sem velük, sem senki mással nem állapodott meg.

"Egy évet töltöttünk el együtt, és a nehézségek ellenére nagyon tisztelem a csapatot; elképesztően jó munkát végeztek. Szívesen tárgyalnék velük, és örülnék, ha összejönne a megállapodás. Már sokkal érettebb vagyok, és ezt a csapat is láthatta a szezon második felében. Megtiszteltetés, hogy összefüggésbe hoznak velük, de egyelőre sajnos nem vagyunk kapcsolatban. Pedig pontosan tudom, náluk meglennének az eszközeim a végső győzelemért folyó küzdelemhez" - idézi Cominit a TouringCarTimes.

Jelengleg még több opció lehet a svájci pilóta asztalán, hiszen a maximális 26 ülésből mindössze 10 kelt el hivatalosan.