Még van esély Yann Ehrlacher számára

shadow

Komoly meglepetésként ért bennünket az Yvan Muller Racing néhány nappal ezelőtti bejelentése, leginkább egy hiányzó név miatt. Arról már korábban értesültünk, hogy a négyszeres világbajnok csapata indulni szeretne a WTCR-ben, ahogy arról is, hogy Hyundai-al mennének, illetve Muller mellett a friss túraautó világbajnok Thed Björk is ezt az istállót erősíti majd.

A hozzánk eljutó hírekben viszont szerepelt egy harmadik név is. Yann Ehrlacher-ről van szó, aki Muller unokaöccse, és aki tavaly letette névjegyét a WTCC-ben, miután egy győzelmet és két második helyet szerzett az RC Motorsport Lada Vestájával. A zuhanyhíradó sokáig biztosra vette, hogy ő lesz az YMR harmadik pilótája idén a WTCR-ben.

A hivatalos bejelentésben viszont csak két autóról esett szó, amelyen Muller és Björk osztozik, és mint a fiatal francia tehetségtől megtudtuk, ez már a végleges felállás.

"Sajnos hivatalos, hogy nem leszek az Yvan Muller Racing harmadik pilótája a 2018-as Túraautó Világkupa szezonban. Ennek elsősorban pénzügyi okai vannak" - mondta Ehrlacher a TC Blognak.

A gyorsasága mellett a zseniális, tőmondatos válaszairól is híressé vált versenyző számára azonban szerencsére még maradt lehetőség a világbajnokság helyét átvevő sorozatban.

"Van még egy opció az asztalomon, és jelen pillanatban azon dolgozom, hogy ez valósággá váljon. Mindenképpen szeretnék a WTCR-ben indulni, ez az első számú célom a 2018-as évadra. Ez úgy tűnik, össze is jöhet, hiszen a dolgok jelenlegi állása szerint 80% esély van arra, hogy végül sikerül megállapodnunk."

A túraautózásnak nagy szüksége van az Ehrlacher-hez hasonló fiatal tehetségekre, hiszen ha végignézünk az eddig bejelentett nevek listáján, bőven akadnak olyanok, akik a negyedik X-et is behúzták már.