Michelisz Norbi falnak ment, mégis szerzett pontokat

shadow

Rövid összefoglaló következik a makaói nyitó futamról:

Mind a 18 versenyzőt engedték elindulni a felügyelők. Változott a rajtsorrend, a Q2-t kör nélkül záró pilótákat a Q1-es eredmények alapján rangsorolták

Elrajtoltak.

Esteban Guerrieri egy, Tom Chilton két helyet veszített, és Kevin Gleason elkezdett visszacsúszni, egészen a 10. helyig.

Vonatoztak.

A hajrában Michelisz Norbi szélesen jött ki a Police kanyarból, és eltalálta a korlátot, mögötte feltornyosult a mezőny. Sajnos a mögötte jövő Esteban Guerrieri már nem tudott mit tenni, nagy tempóval belement a magyar hondásba.

Piros zászló vetett véget a versenynek, így az utolsó teljesített kör számított, és Norbi szerencsére megkapta az ötödik helyért járó pontokat. Björk negyedik lett, így visszaállt köztük a 16,5 pontos különbség. A futamot Mehdi Bennani nyerte, aki először állt dobogóra Makaón, a második Tom Coronel lett, aki idén először állhatott fel a pódiumra, a harmadik helyen pedig Ryo Michigamit intették le, aki a WTCC történetének első japán dobogósa lett.

A balesetben több autó is csúnyán összetört, ám Makaóra megváltoztatták a szervizidőszakra vonatkozó szabályt, úgyhogy a futamot követő parc fermé időszak után szabadon lehet szerelni a holnapi nyitó futamig.

A makaói nyitó futam végeredménye:

R1_mak_17

A főfutam magyar idő szerint 3:30-kor kezdődik az Eurosport 1-en.