Michelisz Norbi tarolt az MNASZ díjátadón

shadow

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsaság Szakága ezúttal is megtartotta ünnepélyes díjátadó gáláját, igaz valamivel később, mint az elmúlt években, hiszen a serlegeket csak január elején osztották ki. Michelisz Norbi és új csapata, a M1RA szépen gyűjtögette a trófeákat, de a másik WTCC-s érdekeltségű istállónak, a Zengő Motorsportnak is jutott a díjakból.

Akár csak az elmúlt években, ezúttal is Michelisz Norbit választották az Év versenyzőjének, aki 2017-ben rendkívül közel került a túraautó világbajnoki cím megszerzéséhez. A Honda gyári pilótája az idényzáró előtt mindössze 6.5 ponttal maradt el Thed Björktől, és ha nincs az időmérőt tönkretevő fékhiba, most valószínűleg világbajnok lenne.

A magyar versenyzőnek viszont nem csak saját sikerei láttán volt oka az örömre, hiszen tavaly létrehozott alakulata, a M1RA, első évében megnyerte a csapatbajnokságot a TCR International Series-ben, így idehaza is kiérdemelte az Év Csapata elismerést. A díjat Bári Dávid csapatmenedzser vette át.

De a M1RA magyar pilótájának, Tassi Attilának is jutott egy díszes serleg, aki nagy csatában a második helyen zárt a TCR Internationalban Jean Karl Vernay mögött; az MNASZ GYOB őt választotta az Év Junior Versenyzőjének.

Bőven jutott serleg a Zengő Motorsport pilótáinak is. Az Túraautó Európa-bajnokságon második helyet szerző Nagy Norbi, illetve csapattársa, György Anett a nemzetközi porondon nyújtott teljesítményéért kapott különdíjat. De Tóth Csaba (F-3500 bajnok), Gál Szabolcs (F-3500 harmadik) és Kismarty Lechner Gábor (F-2000 bajnok) is hozott egy-egy kupát Zengő Zolinak.

Zengo_dijak_17