Michelisz Norbi: vibráció és kuplunggondok

shadow

Michelisz Norbi számára remekül alakult a nürburgringi WTCC hétvége, megnyerte az időmérő edzést, a tizedik kockából indulva hetedik lett a nyitó versenyen, majd a pole-ból második a fő futamon, aminek köszönhetően 61-ről 31 pontra csökkentette hátrányát az összetettben.

Pedig a Honda magyar versenyzője számára közel sem volt minden ideális a Nordschleifén. Csütörtökön az FP1 végén kis híján súlyos balesetet szenvedett, amikor a pálya egyik leggyorsabb részén, a két kilométeres egyenes után található Tiergarten kanyarban defektet kapott.

A kisebb-nagyobb problémák a szombati versenynapon sem kerülték el, a futamok utáni sajtótájékoztatón kiderült, miért tudta Nicky Catsburg megelőzni őt a Karussell kanyar után az első versenyen, és miért nem sikerült jól a rajtja a másodikon.

"A nyitó verseny utolsó körében vibrációt éreztem, ezért inkább visszavettem a tempóból, és megpróbáltam vigyázni az autóra. Tartottam tőle, hogy én is defektet kapok, mint a két csapattársam, Tiago Monteiro és Ryo Michigami. Már az első verseny végén gondjaim voltak a kuplunggal is, sehogy sem tudtam üresbe tenni az autót. Nagyon közel jártam ahhoz, hogy kiugorjak a rajtnál. Nem sikerült valami fényesen a start, de ahhoz elég jó volt, hogy megőrizzem a második helyet" - mondta Norbi.

A magyar versenyző a pole ellenére sem volt elégedetlen a második hellyel, mivel úgy érzi, ebből a versenyből ennél többet sehogy sem lehetett volna kihozni.

"Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Az első kanyarban még megpróbáltam elkapni Nickyt, aki összeért Robbal, de nem sikerült. Utána inkább a gumikat próbáltam beosztani, mivel elég sokszor volt alulkormányzott az autó. Úgy érzem, ennél többet nem tehettem ezen a napon. Szerettem volna nyerni, de örülök a dobogónak is. Még egy tökéletes rajttal is nehéz lett volna, hiszen Nicky és Rob gyorsabb volt nálam. Nicky nagy előnyben volt az egyenesben és a négyes szektorban is, úgyhogy ezúttal a második hely jelentette számomra a maximumot."

Norbi hátránya tehát 31 pontra olvadt, és a bajnokság szorosságát mutatja, hogy ezzel is csak a hetedik. Az élen Nicky Catsburg vette át a vezetést a mindkét futamon nullázó Tiago Monteirótól.