Michelisz: öt tesztünk lesz a télen

shadow

Fontos szezon következik a WTCC-ben a Honda gyári csapata számára, 2017-ben a Citroen távozásának köszönhetően minden korábbinál nagyobb esélyük nyílhat a világbajnoki cím megszerzésére.

Persze az elsőséget az idei évben sem adják ingyen, a sikerhez vezető úton le kell majd győzni a nagyon biztató bemutatkozó évet teljesítő Volvót, valamint a privát kézbe kerülő C-Elysée-ket is.

A Honda tehát nem engedheti meg magának, hogy a nagy rivális távozása miatti megnyugvással várja a marrakeshi idénynyitót; fejleszteniük kell a TC1-es Civic-et, ha nem akarnak kellemetlen meglepetéseket a siker kapujában.

Erre pedig most minden feltétel adott, a japán márka elkötelezett a WTCC-s program iránt, ráadásul 2016-ban járt le a TC1-es autók első, hároméves homologizációs ciklusa, azaz idén télen a jokerszabály megkötései nélkül lehet fejleszteni a technikát.

A Honda pedig komolyan veszi a holtszezon, Michelisz Norbi elmondása szerint intenzív tesztprogram vár rájuk, amelyben remélhetőleg 2016-hoz hasonlóan ismét fontos szerepet kap majd a magyar pilóta is.

"Az áprilisi szezonkezdetig összesen öt teszt vár ránk, mely során megpróbáljuk tovább tökéletesíteni a Honda Civic-et. Az első tesztre már januárban sor kerül egy spanyolországi pályán, ahol az év ezen szakában remélhetőleg kedvező időjárásra számíthatunk. Tavaly nagyon sok lehetőséget kaptam a Hondától, ami rendkívül jól esett, hiszen ebből is érezhető volt a felém irányuló bizalom. Remélem, idén is sokszor autóba ülhetek majd. Vannak arra utaló jelek, hogy 2017-ben sem a boxutcából nézem majd a tesztnapok jelentős részét, de az ember ebben csak akkor lehet biztos, ha este kiszállt az autóból" - mondta Michelisz Norbi a WTCC Blognak.

Információink szerint az elmúlt évekhez hasonlóan idén is januárban hozhatják nyilvánosságra a Honda pilótafelállását. Bár hivatalos megerősítés még mindig nem történt, Rob Huff távozását gyakorlatilag biztosra vehetjük (úgy tűnik, visszatér a Münnich Motorsporthoz, ahol egy Citroen C-Elysée-t vezethet majd), helyére pedig egy japán pilóta, a pletykák szerint a Motegiben már bemutatkozó Ryo Michigami kerülhet Michelisz és Tiago Monteiro mellé.