Mikor lesz meg a 2018-as WTCR naptár?

shadow

Tegnap végre egy hatalmas halom érdekes részlet látott napvilágot a WTCC és a TCR IS egyesüléséből létrejövő WTCR Túraautó Világkupa kapcsán, egy dolgot viszont még nagyon hiányolunk: a 2018-as versenynaptárt.

A tegnap kiadott sajtóanyagokból kiderül, a Túraautó VK a WTCC-hez nagyon hasonló programot futhat, ami minimum 9, maximum 11 fordulót jelenthet, ám a promóter a 10-et tartaná ideálisnak, és jelen pillanatban ennek kialakításán dolgoznak.

A WTCC Bloghoz ugyan bő egy hete eljutott egy naptártervezet, ami szerettünk volna megosztani veletek, ám miután egyeztettünk a Túraautó Világbajnokság illetékesével, azt a választ kaptuk, hogy az előzetes naptárt még a belső körökben sem hozták nyilvánosságra, tehát az általunk közlendő tervezet biztosan tartalmaz tévedéseket. Ezért úgy döntöttünk, megvárjuk, amíg az Eurosport Events maga hozza nyilvánosságra a 2018-as programot.

Ám mivel a birtokunkba került lista tartalmazott néhány fontos és érdekes információt, ezeket azért megosztjuk veletek, de azzal a felszólítással, hogy senki ne építse rá az életét, mert lehet, hogy semmi sem igaz belőle.

Szóval az általunk látott tervezet szinte egy az egyben továbbvinné a WTCC naptárát. Szerepel benne Marrakech és a Hungaroring is (utóbbi április 29-ei dátummal), akárcsak Vila Real és Makaó. Ami viszont mindenképpen figyelemre méltó, hogy egy május közepi dátum mellett két pálya neve olvasható: Nordschleife vagy Pau. De mondom még egyszer, ez egyelőre még csak hivatalos tervnek sem számít.

Információink szerint az előzetes versenynaptárt rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.