Monteiro: még mindig nem...

shadow

Újabb versenyhétvégét kénytelen kihagyni Tiago Monteiro, a Honda gyári pilótája továbbra sincs olyan állapotban a szeptemberi barcelonai tesztbalesetet követően, hogy kockázat nélkül vállalhassa az indulást.

A portugál pilóta már a legutóbbi két fordulóról is hiányzott, ám a körülmények szerencsés alakulása miatt még mindig lenne esélye a világbajnoki dobogóra, sőt, nagy mázlival akár az elsőségre is.

Kínában a nyitó futamon a legnagyobb riválisok nem szereztek sok pontot, a főversenyen pedig az eső miatt csak félpontokat osztottak. Thed Björk számára Motegi sem alakult nagyszerűen, Michelisz Norbit pedig a Honda kínai kizárás hátráltatta a hatékony pontgyűjtésben.

Ennek ellenére a portugál versenyző már 28.5 pontos hátrányban van, azaz ha a svéd volvós 31.5 pontot, vagy annál többet szerez a soron következő makaói futamon, Monteiro hivatalosan is elbúcsúzhat a világbajnoki címtől, ami bő két hónappal ezelőtt még nagyon közelinek tűnt számára.

"Készen állok a visszatérésre, tovább növeltem az edzéseim intenzitását, és már nagyjából ott tartok, ahol a balesetem előtt jártam. Sajnos azonban egy esetleges újabb baleset túlságosan nagy kockázatokat jelentene a testem számára, ezért tovább kell várnom" - mondta Monteiro.

"Bele sem tudok kezdeni, hogy elmondjam, milyen érzés látni, ahogy elúsznak a világbajnoki esélyek. Nem tehetek mást, tovább kell edzenem, a célom pedig, hogy Katarban visszatérjek, és segíthessem a Hondát a bajnoki címért folyó küzdelemben."

A japán márkánál megerősítették, Makaón is Esteban Guerrieri helyettesíti a portugált, aki Motegiben egy óriási csata végén harmadik lett a nyitó futamon.

Az egyéni bajnokságban Michelisz Norbi a Honda első számú embere, ő 16.5 pont hátránnyal követi a listavezető Björköt. A gyártók között gyakorlatilag eldőlt a verseny, ott a Volvo előnye 47.5 pont.