Tarquinit és Mullert díjazták az FIA Gálán

shadow

A héten Szentpéterváron tartották az FIA szokásos decemberi nagy közgyűlését, melynek végén, péntek este a 2018-as szezont lezáró nagyszabású gálát is megtartották.

Bár az év során ebből nem sokat tapasztaltunk, a díjátadón azért érezhető volt, hogy Túraautó Világbajnokság helyett ezúttal "csak" világkupáról van szó, hiszen a WTCR nem kapott külön blokkot a műsorban, hanem a többi kisebb FIA besorolású pályabajnoksággal, így a gyorsulási versenyekkel, a Kamion EB-vel és például a GT Világkupával került egy kalap alá.

Az egyes sorozatok bajnokait együtt szólították a színpadra, de előtte a közönség még megcsodálhatott egy látványos klipet az idei év emlékezetes jeleneteiből. A WTCC-s érában ennél sokkal ötletesebb videók készültek, de most ennyire volt lehetőség. 

A Túraautó Világkupa részéről két pilóta jelenhetett meg, Gabriele Tarquinit mint az egyéni bajnokot, Yvan Mullert pedig mint a győztes csapat tulajdonosát díjazták. 

A gála végre valahára normális élő közvetítést is kapott, sőt, utólag is visszanézhető. A WTCR-es blokk a 41. percnél kezdődik.