Tesztpilótát igazolt Monteiro és Coronel csapata

shadow

A Forma-1-ben ez nagy múltra tekint vissza, a túraautózásban viszont nem szokás az ilyen. A Boutsen-Ginion Racing sem hagyománytiprásból döntött így, hanem kicsit a kényszer vitte rá őket, bár ennek is megvan a maga előnye.

Szóval, a belga csapat ma hivatalosan is bejelentette, tesztpilótának szerződtette a fiatal és nagyon tehetséges Benjamin Lessennest, aki a sérüléséből még nem teljesen felépült Tiago Monteirót helyettesíti majd a szezon előtti edzéseken.

A 18 éves belga pilóta tavaly épp a BGR színeiben nyerte meg a TCR Benelux sorozatot, Spa-ban pedig az Internationalben is rajthoz áll, és másodikként zárt az első futamon. Mivel Monteiro szeme még mindig nem gyógyult meg teljesen, Lessennes vezeti majd a csapat egyik Honda Civic-jét a barcelonai kollektív teszten.

"Boldog és büszke vagyok, hogy én lehetek a csapat tesztpilótája. Nagy előrelépés ez számomra azután, hogy tavaly a Boutsen-Ginion Racinggel megnyertem a TCR Beneluxot egy Hondában. Novemberben még a fejlesztési fázisban tesztelhettem az autót, és ezzel a tapasztalattal felvértezve igyekszem majd segíteni Tiagót és Tomot a szezonkezdet előtt" - fogalmazott Lessennes.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy amennyiben Monteiro mégsem tudna rajthoz állni Marrakeshben, kaphat-e szerepet Lessennes beugró versenyzőként is...

A portugál pilóta néhány nappal ezelőtt Monzában tett meg néhány kört az autóval, ám hamar kiderült, intenzív tesztmunkát még nem végezhet. Ennek ellenére jelenleg is ott van az istálló zandvoorti gyakorlásán, ahol a forgatáson ő vezeti a Hondát, miközben Coronel az érdemi munkát végzi.

"Jó volt újra autóba ülni Monzában, és fizikálisan rendben is voltam, a látásom viszont még nem olyan, mint amilyennek lennie kéne, viszont napról-napra javul. Zandvoortban a felvételek és a fotók kedvéért megyek majd néhány kört, hiszen ott mutatjuk meg az autók új festését a közönségnek" - mondta Monteiro.

"Alig várom már, hogy Zandvoortban vezethessem az új autót, ami egy remek felkészülési lehetőség lesz a május WTCR versenyre. A várakozások szerint legalább 80 ezer nézőre lehet számítani. Nyertem már futamokat a Boutsen-Ginion Racinggel a TCR Beneluxban, és úgy tűnik, az új Civic minden területen fejlődött az előzőhöz képest" - tette hozzá Coronel.

A Boutsen-Ginion Racing kedden mutatja be hivatalos 2018-as festését.