Tom Chilton marad az SLR-nél a WTCC-ben

shadow

Ma hivatalosan is bejelentették a Sebastien Loeb Racing második 2017-es versenyzőjét, Mehdi Bennani egyik csapattársa ebben az esztendőben is Tom Chilton lesz, aki tavaly Argentínában megszerezte első citroenes futamgyőzelmét.

A rutinos brit pilótára így igen zsúfolt év vár, hiszen a Túraautó Világbajnokság mellett a BTCC-ben is rajthoz áll majd egy Vauxhallal. Ő lesz a történelem első olyan versenyzője, aki mindkét bajnokságot teljesíti egyazon szezonon belül.

Chilton korábban már utalt rá, hogy a brit bajnokságba szóló szerződés nem veszélyezteti a WTCC-s terveket, hozzátéve, hogy a Citroen gyári csapatának kivonulása után a világbajnoki címet veszi majd célba a C-Elysée-vel. Székfoglalójában viszont már nem fogalmazott ilyen konkrétan.

"A 2016-os szezon csodálatos pillanatokat hozott, amikre alapozva idén szeretnék előrébb lépni a tavalyi privát második helyzet képest. Köszönetet kell mondanom az Arthur J. Gallagher biztosítási és kockázatkezelő cégnek, amely továbbra is támogatja a pályafutásom. A pályán és az üzleti életben is az erős partneri kapcsolatok teszik lehetővé a sikert. Izgatott vagyok, hogy tovább dolgozhatok a Sebastien Loeb Racinggel, így még több győzelemre számítok az előttünk álló hónapokban" - mondta Chilton.

A Sebastien Loeb Racing csapatvezetője, Dominique Heintz szerint azonban a brit pilóta rendelkezik minden olyan képességgel, ami ahhoz szükséges, hogy a világbajnoki címért szállhasson harcba.

"Tom gyorsan beilleszkedett a csapatunkba, és sokat segített nekünk a tapasztalatával. Egy nagyon céltudatos versenyző, aki mindig a dobogó tetejére vágyik, beleértve a bajnokságot is. Mindent tud, ami ennek a célnak az eléréséhez kell, és ezt már bizonyította is. A WTCC/BTCC közös program egy óriási kihívás, de mi szeretjük az ilyeneket, és mindent támogatás megadnunk neki hozzá" - fogalmazott Heintz.

Chilton_arg_16_dob

A WTCC általános igazgatója is úgy véli, a brit pilóta idén nem elégszik majd meg a privát versenyzők számára kiírt WTCC Trophy megnyerésével.

"Tom minden évben fejlődött, és tavaly is bizonyította, képes jó teljesítményt nyújtani. A gyorsaságát és tapasztaltságát ismerve kétlem, hogy a WTCC Trophy megnyerése lesz számára az egyetlen cél. Az idei egy nagyon szoros évad lesz, számításaim szerint akár 10 versenyzőnek is esélye lehet a világbajnoki címre, ami egyedi lenne az FIA világbajnokságok között" - fogalmazott Francois Ribeiro.

A 31 éves Tom Chilton áprilisban hatodik évét kezdi a WTCC-ben, 2012-ben mutatkozott be az Aon Forddal, majd egy év múlva Yvan Muller csapattársa lett az RML-nél. Abban a szezonban ért el eddigi legjobb összetett eredményét, ötödik lett, bár sokáig a második helyért is versenyben volt. A következő két évadot a ROAL Motorsportnál töltötte, majd 2016-ra a Sebastien Loeb Racinghez került, ahol a kezdeti, ismerkedő fázis után nagyon hamar beérte az egy év előnyben lévő Mehdi Bennanit.

A termasi győzelem mellett tavaly második lett a WTCC Trophy-ban, és ő nyerte el a Nordschleifén a leggyorsabb körért járó TAG Heuer órát.

Bár erről hivatalos bejelentés még nem történt, a várakozások szerint John Filippi lehet az SLR harmadik versenyzője Bennani és Chilton mellett.